Nieuwe wijzigingen in FEI Ranking punten telling.

Nieuwe wijzigingen in FEI Ranking punten telling.
Eerder deze maand werd er zwaar vergadert op de Algemene Vergadering van het FEI. Niet alleen de regels in verband met het misbruik van paarden maar ook de puntentelling voor rankings kent een lichte wijziging. Er zijn geen grote veranderingen toch zal vanaf 1 januari 2019 de puntentelling er lichtjes anders uitzien.

De eerste wijziging betreft de wedstrijden van categorie AA. Deze wedstrijden leveren het meest van de punten. Volgens de regels moeten de proeven in deze categorie verreden worden over twee manches met een barrage of gewoon twee manches. Verder wil het FEI voorkomen dat een ruiter in deze rubrieken op één zelfde dag meerdere punten kunnen verzamelen. Indien er dus twee AA Ranking rubrieken op één dag plaatsvinden zal een ruiter maar in één ervan zijn punten daadwerkelijk zien tellen.

Olympische kwalificatie

Om een kwalificatie voor de Olympische Spelen in de wacht te slepen zullen de 15 beste punten tellen tussen 1 januari en 31 december 2019. Momenteel zijn dit de 30 beste punten.

Wijziging voor de Jeugd

De CSI, CSIO jeugd, CSI U25 proeven zullen voortaan niet bijgeteld worden in de ranking als kampioenspunten. Ook de eerste manches van jeugdkampioenschappen zullen niet extra tellen. Dezelfde punten als een 1.45m rubriek of een rubriek met winstsommen tussen 25.000 en 50.199 euro worden voortaan toegekend.