Nieuwe Nations Cup format: "Een ronde verwijderen is alsof je de eerste helft van een voetbalmatch schrapt, dat doe je niet!"

Nieuwe Nations Cup format: "Een ronde verwijderen is alsof je de eerste helft van een voetbalmatch schrapt, dat doe je niet!"

De plannen, van het FEI, om de format van de Longines FEI Jumping Nations Cup te wijzigen naar de Longines League of Nations, stoten op protest. Het IJRC en verschillende bondscoaches hebben daarom afgelopen weekend tijdens de CSIO5* Piazza di Sienna een vergadering georganiseerd. 

Aanwezig waren oa. Kevin Staut, LAura Kraut, Nick Skelton maar ook verschillende bondscoaches. In een open discussie werden de voorstellen van het FEI besproken. 

Unaniem blijkt dat de sport vraagt, specifiek aan Henrik Ankarcrona, vertegenwoordiger van het Jumping Committee, om de format niet te wijzigen. "We willen niet dat de Landenprijzen in de toekomst over één omloop verreden zullen worden. Dit zou immers betekenen dat de Nations Cup gewoon 'gereduceerd' wordt naar een Grote Prijs. Ook het idee van twee rondes met een barrage, waarbij de eerste ronde enkele de startvolgorde van de tweede ronde zal bepalen, kon op geen bijval rekenen."

De vergelijking wordt gemaakt... "Een ronde verwijderen van de huidige format is alsof je de eerste helft van een voetbalmatch gaat schrappen..."

bron: IJRC