Nieuw Grand Prix paard voor familie Gulliksen!

Nieuw Grand Prix paard voor familie Gulliksen!

De 30-jarige springruiter, Anthony Wellens heeft de verkoop van zijn Danger Civil vh Lindenhof bekend gemaakt. "Na vier prachtige jaren, bedankt voor alles! Bedankt voor de liefde die je ons gegeven hebt en de vele eindzeges!"

De elfjarige hengst uit de fokkerij van Jean-Pierre Bosch leverde Wellens heel wat, oa. zijn eerste Wereldbeker ervaring. De carrière van de combinatie eindigt met een foutloze omloop in de CSI5* Grote Prijs.

Wellens en de zoon van de nieuwe nummer één op de WBFSH, Diamant de Semilly, kwamen het laatst in Helsinki aan de start. De combinatie eindigde er achtste in de 1.60m Grand Trophy. Eerder sprong het duo naar de vijfde plaats in de CSI5* Grand Prix van Oslo.

De combinatie sprong 15 internationale eindzeges bijeen in Bornival, Bonheiden, Lanaken, Nancy, Opglabbeek, enz. Eerder zat Steven Van Meersche in het zadel. De 28 internationale podiumplaatsen waren goed voor bijna 100.000 euro winstsommen. Als duo wist het paar op een 1.60m niveau 75% in de top 10 te eindigen, 8% deden ze het op een 1.50m niveau.

De hengst verhuist naar de stallen van de familie Gulliksen.

F. © Jenna Hanninen