Niels Kersten en Maikel van der Vleuten naar top drie klassering in 2* 1.40m MT Final kwalificatie

Niels Kersten en Maikel van der Vleuten naar top drie klassering in 2* 1.40m MT Final kwalificatie

In Kronenberg werd zonet de CSI2* 1.40m MT Final kwalificatie afgewerkt. Felix Hassmann bleef er de Nederlanders voor en schreef deze hoofdrubriek van de dag op zijn naam. Niels Kersten en Maikel van der Vleuten vergezelden hem op het podium. 

Felix Hassmann en Quiwitino WZ (v. Quiwi Dream) schreven de rubriek op hun naam. Het duo zette de te kloppen tijd neer van 38,38 seconden in de tweede fase. Niels Kersten hield wederom de Nederlandse eer hoog. Hij reed in het zadel van Granito Noordenhoek (v. Corland) naar het zilver in een tijd van 38,51 seconden. Maikel van der Vleuten vervolledigde het podium met Snoes (v. Clarimo) met een tijd van 39,11 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Alexis Borrin (Ibis TN) en Magnus Jacobson (Diarado's Rose Elith). 

Tenslotte waren er nog andere Nederlandse klasseringen voor Lars Kersten (Illon) en Leopold van Asten (VDL Groep Miss Untouchable)

Leon Thijssen beste Nederlander in 1.35m 

In de CSI2* 1.35m rubriek scoorde Leon Thijssen een top tien klassering en plaatste hij zich gelijk als beste Nederlandse klassering. In het zadel van For President (v. Numero Uno) snelde hij naar een negende plaats. Vervolgens klasseerde Marc Houtzager zich nog met Ilivia (v. Dakar VDL) in de top vijftien. 

Demi van Grunsven hield met Tinka's Hope (v. Tinka's Boy) de Nederlandse eer hoog in de CSI1* 1.10m proef met een negende plaats. 

Klik hier voor de resultaten.