Nicola Philippaerts is nieuwe Belgische springkampioen

Nicola Philippaerts is nieuwe Belgische springkampioen

Niet Jos Verlooy voor de vierde maal, maar Nicola Philippaerts wint de Belgische nationale titel. De jeugd drukte vandaag in Lanaken zijn stempel met een volledig jong Belgisch podium.

Na een thriller van een laatste ronde in de finale van het Belgisch Kampioenschap moest Spits opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats en zag hoe Nicola Philippaerts de winst van hem afsnoepte. Philippaerts is voor de tweede keer in zijn carrière Belgisch Kampioen nadat hij in 2017 al eens de titel nam op de rug van H&M Chilli Willi. 

Spits was vorig jaar nog Vice-Kampioen nadat Jos Verlooy zijn derde titel op rij pakte en verlengt die titel nu met King van Essene (v. Calido I) en grijpt opnieuw net naast de hoofdprijs. 

Philippaerts kwam als laatste aan de start van dit ongelooflijk spannende kampioenschap en wist wat hem te doen stond. Met de tienjarige For Pleasure-dochter kon hij zich drie strafpunten veroorloven maar het duo maakte geen enkele fout. 

Jordy Van Massenhove vervolledigt het podium en grijpt het brons in het zadel van Gaga E d'Augustijn (v. Bustique). 

De top vijf werd verder aangevuld met een vierde plaats voor Jeroen Appelen met Lunatique de Kwakenbeek (v. Cicero Z Van Paemel) die werd gevolgd door Rik Hemeryck en Navarro van het Eelshof (v. Jappeloupp V/H Dauwhof). 

Nog een eervolle vermelding voor Wildcard-ruiter Thomas De Wit. Na zijn ticket voor dit kampioenschap verkregen te hebben van de Federatie kon hij knap zesde eindigen met Tools Dw Z (v. Cicero Z Van Paemel). 

Volledige uitslag