New Pleasure VDL en Stargos VDL leveren Hoekstra twee eindzeges!

New Pleasure VDL en Stargos VDL leveren Hoekstra twee eindzeges!

Hessel Hoekstra vormt pas drie weken een combinatie met de KWPN-goedgekeurde hengst New Pleasure VDL en liet in de Peelbergen Equestrian Centre gelijk al zien te kunnen winnen.

In de klasse M van de Blom Hengstencompetitie plaatsten 14 hengsten zich voor de barrage en dat resulteerde in mooie sport. Met de eerder door Cristel Kalf gereden New Pleasure VDL (For Pleasure uit Lady-A ter Putte van Diamant de Semilly, fokker Familie De Maertelaere/Stal Van de Zuidakker uit Bassevelde) bezorgde Hessel Hoekstra de VDL Stud hun tweede zege.

Tweede zege voor VDL
Hessel Hoekstra won de klasse Z/ZZ met Stargos VDL en voegde daar direct de overwinning in de klasse M aan toe. “We kunnen tevreden naar huis! Het is heel fijn, snel paard en hij geeft me een heel goed gevoel. Ik rijd hem pas drie weken en heb hem ter voorbereiding twee keer op Indoor Wierden gereden. Cristel Kalf heeft hem goed opgeleid en ik kan daar gelijk de vruchten van plukken”, vertel Hessel. “In de eerste ronde voelde hij nog iets gespannen maar in de barrage was dat beter en werkte hij super mee. Het is een typische For Pleasure: hij springt iets op zijn eigen manier en het gevoel is heel goed, wellicht nog beter dan hoe het eruit ziet. Voor ons een super start van de hengstencompetitie!” Een andere goed springende KWPN-goedgekeurde hengst eindigde als tweede: de met veel afdruk en lichaamsgebruik springende No Jokes ACM (Untouchable uit Florentina elite sport-spr D-OC van Tangelo van de Zuuthoeve, fokker Annemieke van der Horst-Meeus) onder mede-fokker Casper Meegdes. Zeker op de oxers toonde deze patente schimmel zijn kwaliteiten en hij was slechts een fractie langzamer dan de winnaar. De top-drie werd compleet gemaakt door de AES-gekeurde Horse Victory’s Dutch Diarado (Diarado uit Juicy Lucy’s Horse Victory D-OC van Crunch) onder Joost Martens. Ook deze met veel techniek springende hengst bleef in een snelle tijd foutloos.

Snelste pech
De snelste tijd kwam op naam van de KWPN-goedgekeurde hengst Newmarket VM (Chacoon Blue uit Nouvelle Star Z  van Numero Uno, fokker Paul van Montfort), die met Kars Bonhof een heel goede indruk maakte. Op de één-na-laatste hindernis werd de wending te krap genomen waardoor de staander werd getoucheerd en de balk prompt viel. Het betekende vandaag de tiende plaats.

Stargos VDL opent met winst!

“Hij heeft vorig jaar alles gewonnen in de hengstencompetitie, dus we konden eigenlijk niet anders he?”, reageert Hessel Hoekstra na zijn spectaculaire zege in de Blom Hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

In de gecombineerde klasse Z/ZZ op de eerste wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie in het Peelbergen Equestrian Centre, plaatsten elf hengsten zich voor de barrage. Twee van hen deden dat op 1.35m-niveau, de rest in het 1.30m.

bron: KWPN.nl