Net geen podiumplaats voor team NL tijdens halve finale Nations Cup of Budapest

Net geen podiumplaats voor team NL tijdens halve finale Nations Cup of Budapest

Tijdens de halve-finale van de Longines EEF Nations Cup of Budapest, verreden over twee rondes op een hoogte van 1.50m behaalde het Nederlandse springteam net geen podiumplaats. Het team onder leiding van Vincent Voorn strandde op een vierde plaats met een totaal van 24 strafpunten.

De eerste plaats ging naar het Duitse team van chef d'equipe David Will met een teamtotaal van slechts acht strafpunten, opgelopen tijdens de tweede ronde. Zilver werd binnengehaald door Zwitserland, dat met een totaal van twaalf strafpunten eindigde voor het Oostenrijkse team dat 20 strafpunten bij elkaar sprong.

Nederland plaatste zich net buiten het podium met een totaal van 24 strafpunten. Zestien daarvan liepen ze op tijdens de eerste ronde, waar zowel Bart Lips met Hurricane D.D. en Teddy Van de Rijt op Gino elk één balk uit de lepels tikten. Hetzelfde scenario herhaalde zich voor deze twee in de tweede ronde. Demi van Grunsven en de 10-jarige KWPN merrie, Hucinta maakten in beide rondes twee springfouten en zorgden zo in ronde twee voor het schrap resultaat. In de eerste ronde was dat schrap resultaat van Wout-Jan van der Schans in het zadel van A S Bombay. Het duo herpakte zich echter in de tweede ronde en behield daar de nul op het scorebord. 

Team resultaten