Nederlandse ruiters zien voormalige paarden scoren in Grote Prijs Wellington

Nederlandse ruiters zien voormalige paarden scoren in Grote Prijs Wellington

Op zondag werd in Wellington de 1.55m CSI4* Grote Prijs afgewerkt. Daarin sprong Bertram Allen na een barrage met 10 naar de winst. Heel wat Nederlandse springruiters zagen enkele voormalige talenten scoren in de top tien!

Bertram Allen en Emmylou  (Billy Mexico) noteerden veruit de snelste chrono in deze herkansing. Vijf duo's wisten het parcours tweemaal foutloos af te werken. De Ier verwees daarbij Cathleen Driscoll met Arome (Norway de la Lande) naar de tweede plaats. Het podium van deze Grote Prijs werd afgewerkt door Amy Millar en Truman (Mylord Carthago).

In het zadel van Agana van het Gerendal Z (Aganix du Seigneur) volgde Lillie Keenan op de vierde plek. De Amerikaanse amazone plaatste zich met de Zangersheide-merrie uit de fokkerij van Fam. Verhey en Stal Gerendal. Agana werd internationaal opgeleid door de Nederlandse amazone Jil Verheij.

Net buiten de top vijf sprong McLain Ward naar de zesde plek met Kasper van het Hellehof (Emerald). De 13-jarige BWP-hengst werd internationaal opgeleid door Suzanne Tepper en voordien ook uitgebracht door Jur Vrieling.