Nederlandse paarden scoren op Canadese bodem

Nederlandse paarden scoren op Canadese bodem

De Nederlands gefokte paarden, meer bepaald het KWPN stamboek en VDL achtervoegsel, hebben zich laten opvallen op Canadese bodem tijdens de Tbird Horse Show.

In de 1.40m CSI5* rubriek wist GPH Stud's gefokte Ivanhoe GPH (Marome W) met Sam Walker als beste Nederlandse paard te stranden. De KWPN-hengst sprong foutloos naar de vierde plek.  Bellissimo Z (Bamako de Muze), uit de fokkerij van Patrick Sebrechts, werd eerder uitgebracht door Patrick en Thibeau Spits en won samen met Ashley Vogel. Het paar  bleef nipt voor op Ali Ramsay met Conrado 12 (VDL Cardento). De derde trede kwam op naam van Grant Seger en Yoghi FLP (FRH Quaid).

Gisborne VDL schittert in 1.50m hoofdrubriek

De 1.50m hoofdrubriek kwam na een barrage met veertien op naam van Daniel Coyle en Gisborne VDL (foto). Samen met de KWPN'er bleef de Ier voor op Ali Ramsay en Leon Otten's gefokte Bonita vh Keizershof (Bustique). De derde plaats kwam op naam van Kara Chad en Quidamo F (Quality).

Na afloop was Coyle vol lof over zijn paard. "Als je hem iets vraagt doet hij het ook gewoon. We starten nog maar op dit niveau, dus hij heeft nog wat leertijd nodig, maar je merkt het dat hij gewoon fantastisch is!" Volgens de Jumpr App noteerde het duo in de 12 internationale wedstrijden van 1.40 - 1.60m een 50% aantal foutloze omlopen. De proefwinst was wel de eerste.

Volledige uitslag