Nederlandse paarden schitteren in Thermal!

Nederlandse paarden schitteren in Thermal!

Op woensdag stond in Thermal de 1.50m CSI5* openingsrubriek op de agenda. Daarin sprong Darragh Kenny meteen naar de winst. De Ier won de rubriek op tijd met California Pie (Ramiro's Son, fokker: Theo Lohmann).

"Er kwamen nog enkele snelle combinaties aan de start, na mij. Ik dacht echt dat mijn tijd zou verbeterd worden," vertelt de Ier na afloop. "Mijn paard sprong gewoon fantastisch. Op één of twee plaatsen in het parcours nam ik iets minder risico. Maar mijn paard loste dat perfect op!" 

"Wat me enorm blij maakt is dat ik deze winst totaal niet verwacht had," besluit de springruiter. Op een tweede plaats volgde Erynn Ballard met de KWPN'er, Gakhir (Spartacus TN x Indorado, fokker: Mts. Van de Donk-Kooi). De ruin, uit de Nederlandse fokkerij werd eerder uitgebracht door Olympisch kampioen, Ben Maher.  Amy Millar vervolledigde de top drie met Truman (Mylord Carthago).

Eerder plaatste de Canadese Amy Millar zich ook vierde met een Nederlandse troef. Samen met Jelvinia MB (Kannan, fokker: Highfield Genetics Maarten Brands) sprong Millar foutloos naar de vierde plek in de 1.40m CSI2*.