Nederlandse paarden schitteren in CSI5* Grand Prix Hampton Classics

Nederlandse paarden schitteren in CSI5* Grand Prix Hampton Classics

In de CSI5* Grand Prix van de Hampton Classics wisten slechts negen combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Eerder deze week won Karl Cook met zijn BWP-merrie, Kalinka van 't Zorgvliet al de kwalificatie. Het paar zette de kers op de taart met de Grand Prix zege.

Cook nam dit jaar de teugels van de merrie van Thunder vd Zuuthoeve, over van Lorenzo de Luca. "Ze is echt een bloed-paard. Beetje 'gek' in het hoofd en klein gebouwd, maar ze wil winnen, ze wil schitteren en zal steeds haar uiterste best doen om te slagen ... dat maakt haar een goed paard." vertelt Cook na afloop.

Op het podium volgde titelverdediger, Daniel Bluman met de 11-jarige KWPN-merrie, Gemma W (Luidam). Samen met de merrie uit de fokkerij van A. Waldman bleef Bluman Katie Dinan in het zadel van Angelique Hoorn en Nynke De Vries hen voormalige, Brego R'n B (Namelus R) voor.

"Karl is echt de terechte winnaar," vertelt Bluman na afloop. "Hij sprong met Kalinka al heel het weekend goed. Wanneer ik de finish kruiste wist ik al dat het niet zou volstaan om hem te verslaan..." 

Volledige uitslag