Nederlandse Junioren op zeven in Nations Cup Hagen

Nederlandse Junioren op zeven in Nations Cup Hagen

In Hagen werd zonet de Nations Cup voor de Junioren beëindigd. De overwinning was voor de Ieren. Zij domineerden de hele rubriek en kregen na twee rondes een totaal van vijf strafpunten achter hun naam. Dit leverde het team bestaande uit Max Wachman (Brooklyn de Hus); Caragh Charlton (Galina), John Mcentee (Hip Girl) en Tom Wachman (Atlantic du Seigneur) de gouden medaille op. 

Het Poolse team mocht op de tweede podiumtrede plaatsnemen, voor de Duitsers was er een derde plaats. 

De Nederlanders eindigden op de zevende plaats. Het team van Luc Steeghs kreeg een totaal van 29 strafpunten achter hun naam. Wesley de Boer kreeg met Sisi (v. Baltic VDL) twee keer twee springfouten achter zijn naam. Voor Amber van Marle en Gregorius vd Vrendt (v. Gelha's VDL Emilion) was er in de eerste ronde een springfout en een tijdsfout, in de tweede ronde besloten ze op één springfout. Mila Everse en Orso de Terriccio (v. Indoctro) kregen in de eerste ronde een puntje voor tijd, in de tweede ronde waren er twee springfouten voor de combinatie. Thijmen Vos en Ive Got The Key (v. Womanizer) tot slot, sprongen een foutloze ronde in de eerste ronde, in de tweede ronde waren er acht strafpunten.

Klik hier voor de resultaten

In de individuele competitie reed Senna Everse naar het brons; Zij kon in het zadel van Grodino (v. Eldorado vd Zeshoek) de nul behouden en finishten in 77,31 seconden.