Nederlandse Ilex levert McLain podiumplaats in 1.60m Rolex Grand Prix Wellington. "Ik heb McLain verslaan, wow!"

Nederlandse Ilex levert McLain podiumplaats in 1.60m Rolex Grand Prix Wellington. "Ik heb McLain verslaan, wow!"

Maar liefst negen combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.60m Rolex Grand Prix van Wellington. Uiteindelijk snelde Christian Kukuk met Checker 47 naar de winst.

"Wow," is Kukuk zijn eerste reactie. "De barrage waagde ik het er niet volledig op. Ik wilde niet te kort draaien naar de muur zodat ik de twee opvolgende hindernissen iets vlotter kon aanrijden. En daar kon ik dan de nodige tijd besparen. Ik had het geluk dat Checker echt met mij meewerkte en nadacht."

"Het is mijn eerste keer in Wellington. Het betekent super veel voor me dat ik deze rubriek kon winnen. Ik kan alleen maar trots zijn op mijn paard. Een leuke extra... ik heb McLain verslaan," lacht de Duitser.

Samen met de 14-jarige Comme Il Faut-nazaat hield Kukuk McLain Ward op minder dan één seconde van zich. Kukuk kwam als laatste aan de start in de barrage. En nam het risico de zwaar gebouwde Oxer via binnen-binnen te benaderen. Toen Het hout in de lepels bleef verdrong hij McLain naar de tweede plaats.

McLain volgde met de Nederlands gefokte Ilex (Baltic VDL, fokker: G. Maris) op de tweede plaats. Karl Cook en Lorenzo de Luca's voormalige Kalinka van 't Zorgvliet vervolledigden de top drie. 

In totaal hielden vijf duo's het foutloos. Samen met Ladriano Z (Lawito) volgde Daniel Bluman voor Olympisch kampioen, Ben Maher en Dallas Vegas Batilly (Cap Kennedy 2)

Uitslag