Nederlandse combinaties sterk uit de startblokken in Lier

Nederlandse combinaties sterk uit de startblokken in Lier

De Nederlandse combinaties zijn de internationale wedstrijd in Lier sterk gestart. Lucille Billet zorgde alvast voor een Nederlandse winst. In de 1.40m rubriek verzekerden Iris Michels en Nikita Cheung Nederlandse successen.

Brent De Schrijver sprong in de 1.40m CSI2* openingsrubriek naar de winst. De Schrijver won in het zadel van Stal Prinseveld's Liv Good vd Kattevennen Z. De Oost-Vlaamse jeugdruiter en de 11-jarige Levisto-zoon bleven  Dayro Arroyave met Corsica De Greenbay Z (Calido I) voor. 

De derde plaats van deze ranking kwam op naam van België's Rik Hemeryck die met de sBs-ruin, Inoui du Seigneur (Jenson Van 't Meulenhof), de Nederlandse amazone, Iris Michels met Isaac (Numero Uno) naar de vierde plek verwees. Voor eigen publiek vervolledigde Pieter Clemens de top vijf met de 10-jarige BWP-ruin, Nobel Van het Hertenrooi (Gitano Van Berkenbroeck). Voor Nederland volgde Michael Greeve met Jimmy Lee GJB (Up To Date) op de zevende plaats voor Daan Van Geel en Idaloma (VDL Zirocco Blue).

In het tweede klassement van deze 1.40m internationale rubriek hield Nikita Cheung met de Zangersheide-merrie, Noberlina Vd Laarseheide Z (Nabab de Rêve) de Nederlandse eer hoog op de zesde plek.

Lucille Billet zorgt voor Nederlandse winst

In de youngster tour voor vijf-en zesjarigen sprong Lucille Billet met haar AES-merrie, Habibi BS (Ibrahim BS), met een nipte voorsprong, naar de winst. Het paar verwees Rania Dindane met Le Line Z (Luigi d'Eclipse ) naar de tweede plaats. De top drie werd afgewerkt door Jenny Pauquet met Declic de Fond de Ville Z (Dominator 2000 Z).