Nederlanders sterk van start in Youngster Tour Lier

Nederlanders sterk van start in Youngster Tour Lier

Ook in Lier wordt er vanaf vandaag op internationaal niveau gesprongen. Deze ochtend stonden alvast twee rubrieken van de Youngster Tour en een 1m40 rubriek op het programma. Bij de 6-jarige paarden reed Isidoor van Rompaey naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Comme Elle Faut ODTH Z (v. Comme Il Faut) een foutloze ronde springen in 33,27 seconden. 

Thomas O'Brien en Colui (v. Luidam) volgden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 34,59 seconden. Ann Carton-Grootjans en Paradise ter Leydonck (v. For Pleasure) namen de derde plaats voor hun rekening na een foutloze tweede fase in 35,83 seconden.

Evelyne van Vreckom (Corbie VV Z ET) en Niklaus Schurtenberger (Hero AB Z) namen de vierde en vijfde plaats voor hun rekening.

De beste Nederlandse prestaties kwamen van Aniek Diks (Compire Z) en Marco Brinkman (Panenka de Kalvarie). Zij eindigden op de zesde en zevende plaats. 

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden reed Chloe Aston naar de overwinning. Zij kon in het zadel van Sensation White Z een foutloze tweede fase springen in 33,18 seconden. Fracisco José Mesquita Musa en Miss Blue Z (v. Couperus) eindigden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en finishten in 36,14 seconden. Benny Naessens en Chaccotino Z (v. Chacco-Blue) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 36,93 seconden. 

Lucia Le Jeune Vizzini (Guja Ste Hermelle) en Philippe Lejeune (Kiwi PL) vervolledigden de top vijf. 

CSI2* 1m40

In het 1m40 reed Pilar Lucrecia Cordon naar de overwinning. Caline de Cour Zichelhof (v. Major de la Cour) liet alle balken in de lepels en finishte in 68,04 seconden. Emma Stoker nam met Q Seven (v. FRH Quaid) de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen in 68,89 seconden. Chloe Aston en Flavie van de Helle (v. Carlow vd Helle) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 69,65 seconden. 

Christophe Vanderhasselt (Mara vd Bisschop) en Vincent Lambrecht (Aiace L'Eroe) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Remco Been zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Balou vh Molenhof Z (v. Berlin) naar de zesde plaats. Voor Ruben Romp en Umour Noir de Crann (v. Kannan) was er een zevende plaats. 

Klik hier voor de resultaten