Nederlanders sterk in Youngster Tour finale Opglabbeek. Greeve op twee

Nederlanders sterk in Youngster Tour finale Opglabbeek. Greeve op twee

In Sentower Park werd zonet de finale voor de 7- en 8-jarige paarden gereden. Maar liefst 19 combinaties konden de nul behouden in het basisparcours. Een druk gevulde barrage moest dus uitsluitsel bieden. De winst was weggelegd voor Cecilie Hatteland. Zij reed Dalakann de Bremoy (v. Kannan) foutloos rond in 36,16 seconden. 

Michael Greeve volgde op de tweede plaats. Hij rekende op Jetplane (v. Whitesnake) om in 38,72 seconden een foutloze ronde te springen. Axel Vandoorne en Sensei Z (v. Hunters Scendro) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 39,49 seconden. 

Maximilian Bremicker (Cattanooga 31) en Alex DDavid Gill (Dwivoli van de Groote Kamps Z) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Andere Nederlandse klasseringen kwamen van Hendrik-Jan Schuttert (Jamil Field), Stefanie Carroll (Gucci), Lars Kuster (Immer Fortuna), Johnny Pals (Je Taime Z) en Ruben Lamers (Alvisto van't Bergerven Z).

Klik hier voor de resultaten

Op de andere piste zorgde Jill van Wesel voor een Belgische overwinning. Zij was de snelste in de finale van het 1m25. In het zadel van Nic Nac van het Bremenhof (v. Emerald) liet ze alle balken in de lepels en klokte ze af in 44,21 seconden. Olivier Lazarus sprong naar de tweede plaats. Hij kon in het zadel van First Focus Z (v. Focus Gln) een foutloze ronde springen in 44,26 seconden. Louise Dalle en Cheyenne de Bornival Z vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 44,78 seconden. 

Elise Arroyave (Un Dollar du Taillis Pre) en Demi van Grunsven (Jillz) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten