Beste Nederlandse internationale 2* & 3* prestaties op vrijdag

Beste Nederlandse internationale 2* & 3* prestaties op vrijdag

In de rubrieken op vrijdag toonden de Nederlanders zich aanwezig door enkele podiumplaatsen weg te kapen in Riesenbeck en Canteleu. Beste prestatie op Duitse grond kwam op naam van Jennifer Munsterhuis bij de zes- en zevenjarige paarden. In het Franse Canteleu zorgde Bart Lips hiervoor tijdens de 3* 1.50m proef.

Beste Nederlanders in Riesenbeck

Munsterhuis startte met de zesjarige Pebble Beach (v. Arezzo VDL) in de ochtendrubriek voor jonge paarden. Ze moest er enkel plaatselijke combinatie Christopher Kläsener en Conley 30 (v. Comme il Faut) voor laten gaan. Suzanne Tepper kon rekenen op de zevenjarige VDL Quickthago (v. Quickly de Kreisker) om zesde te worden. Voor Sarah Koppelman was er met de zevenjarige Kallisto (v. Dakar VDL) een elfde plaats weggelegd. 

Voor Tepper was er dan weer een podiumplaats weggelegd in de 1* rubriek over 1.35m hoge hindernissen. Met Pmf 2join Jubilee (v. VDL Zirocco Blue) behaalde ze de derde plaats en bleef zo voor op landgenoot Bas Van Der Aa en E. Guriel (v. Emerald) die vierde werden. 

Van Der Aa nam dan op zijn beurt eveneens een podiumplaats in de 2* over 1.45m hoog en werd derde met Shanroe Barney (v. Dallas). Met zijn andere troef, Gaen (v. Quintago I) werd hij elfde. Daartussen vinden we nog Gerco Schröder, hij werd negende in het zadel van New Star Vd Berghoeve (v. Gitano). 

Vind hier alle resultaten

Bart Lips net geen top 5 in Canteleu

Op Franse bodem wist Lips zich in het zadel van de KWPNer Hurricane D.D. (Falaise de Muze) bij de negen combinaties voor de barrage te voegen. Daar tikte de Nederlander één jammere balk uit de lepels, wat hem met een tijd van 42.33 seconden een knappe zesde plaats opleverde.

Vind hier de volledige uitslag