Nederland zal in 2022 deel uitmaken van Divisie 1 van de Longines FEI Jumping Nations Cup

Nederland zal in 2022 deel uitmaken van Divisie 1 van de Longines FEI Jumping Nations Cup

De toewijzing van teams voor Europa Divisie 1 evenementen voor de Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 series zijn deze week bevestigd.

De 10 teams die in Divisie 1 zullen strijden voor het seizoen 2022 zijn het pas gepromoveerde Tsjechië - dat de plaats inneemt van Italië, dat naar de EEF Series is gedegradeerd - naast titelverdediger Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Noorwegen, Zwitserland en Zweden.

Elk team kan kwalificatiepunten verdienen op vier van de zes Europa Divisie 1-evenementen die aan hen zijn toegewezen. De zeven best geklasseerde teams kwalificeren zich voor de finale, die van 29 september tot en met 2 oktober 2022 in Barcelona (ESP) plaatsvindt. De openingskwalificatie voor Divisie 1 vindt plaats in St Gallen (SUI) in juni 2022.

De toewijzingstabel geeft de locaties aan waar in aanmerking komende teams op jacht zullen gaan naar FEI Nations Cup™-punten, maar het startveld op deze evenementen zal niet beperkt zijn tot die landen alleen. Andere landen kunnen ook deelnemen aan de onderdelen van de serie gedurende het gehele Europa Divisie 1 seizoen.

De seizoenskalender voor de Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 series kan HIER bekeken worden.

Bron: FEI