Nederland op medaillekoers in EK Junioren

Nederland op medaillekoers in EK Junioren

Vandaag stond de tweede ronde van het Europees kampioenschap voor junioren gepland in Oliva. De Nederlandse junioren wisten sterk te imponeren en doen dromen van een medaille. Zowel Nick Nanning als Mart Ijland springen naar de top vijf van het individuele klassement. Samen met Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Rêve) neemt de Belgische amazone Evelyne Putters  leiding in de individuele ranking van het klassement.

Het Belgische team springt mee - met het succes van Putters - naar de kop positie. In het landenklassement maakt Nederland een grote sprong voorwaarts. De junioren in oranje springen van de vijfde naar de tweede plaats. Ierland, dat gisteren nog op kop stond, zakt terug naar de derde plaats.

Nederlanders springen naar kop van de individuele ranking

De Belgische amazone Evelyne Putters staat op medaillekoers. Samen met haar 11-jarige Zangersheide-ruin, Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Reve) neemt ze na een foutloze omloop de leiding in het klassement. Voorlopig staat Klara Koziol met Rocky (Cartello B Hol.) op de tweede plaats voor Tom Wachman en Lazzaro Delle Schiave (Acodetto 2).

De Nederlandse Junioren maakten vandaag een sterke indruk. Nick Nanning spring voorwaarts naar de vierde plaats met de 13-jarige Bandia (Clinsmann 2). Mart Ijland volgt op de vijfde plaats met de KWPN-ruin, Hero (Cantos).


Team Ranking

Individuele Ranking