Nayel Nassar stuurt Lucifer V op wedstrijdpensioen

Nayel Nassar stuurt Lucifer V op wedstrijdpensioen

De Egyptische ruiter Nayel Nassar zet zijn zestienjarige 5* Grand Prix paard, Lucifer V op wedstrijdpensioen. Dat maakte hij zelf bekend op zijn sociale media kanalen. 

Nayel Nassar schitterde met de ruin tot op CSI5* niveau en won meerdere top klasseringen samen met onder meer goud in de CSI5* Longines Speed Challenge van New York en de CSI5* Longines Grand Prix van New York als ook de Olympische kwalificatie in Rabat in 2019, wat het Egyptische team een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio opleverde. 

Nayel Nassar: "Een speciale week als we dit geweldige paard met pensioen sturen na een opmerkelijke sportcarrière. Lucifer is een van de paarden met de langste staat van dienst op Evergate Stables en heeft ons ontelbare mooie herinneringen bezorgd met Hardin Towell en mij in het zadel. 

Hij had altijd de grootste persoonlijkheid in de stal en stak constant zijn hoofd in de boxen van zijn stalgenoten om gedag te zeggen of om wat knuffels te geven. Met zijn uitdrukkingen en eigenzinnige manieren kreeg hij elke koekjestrommel open. 

Lucifer was ook berucht om zijn ondeugendheid. Hij had heel wat bewegingen die hij inschakelde om onder het werk uit te muizen of hoe hij plotseling het werk stopte en daar gewoon onbeweeglijk bleef staan om het uitzicht in zich op te nemen. Lucifer had een manier om je te laten werken voor wat je wilde, alsof hij wist dat het uiteindelijk allemaal de moeite waard zou zijn. 

Het duurde een paar maanden voor we een gemeenschappelijke band vonden en gelukkig was Hardin altijd slechts een telefoontje verwijderd. Ik ben ook dankbaar dat ik hem en Chris Howard aan mijn zijde had, want niemand kende Lucifer of geloofde in hem zoals zij dat deden.

De rest voelt als een beetje een wervelwind, onderbroken door Lucifer die in 2019 eindigde als een van de beste paarden in de wereld. Hij was een extreem veelzijdig paard dat een snelheidsproef kon winnen, een Grote Prijs en dubbel foutloos kon springen in een Nations Cup. Een echte vechter. 

Lucifer, ik wil je miljoenen keren bedanken; niet alleen voor de herinneringen, maar ook voor het vertrouwen dat je in je mensen stak, het geduld dat je je ruiters bijbracht, en de meedogenloze competitiviteit die je in de arena bracht. Je bent bijzonder in elk opzicht en ik kan niet wachten om je te zien dartelen door je pensioen, zoals je altijd doet. Niemand verdient het meer! Het is een ongelooflijke rit geweest Luci." 

Bron: IG Nayel Nassar 
Foto: © Sportfot