Piet Raijmakers jr: "Amberlina is toch echt mijn hartendief."

Piet Raijmakers jr: "Amberlina is toch echt mijn hartendief."
Op zaterdag won de 36-jarige goed gemutste Brabander, Piet Raijmakers Jr. alle springrubrieken op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender en kwam zijn bijzondere band met de paarden naar voren. Direct na de foutloze rit in de 1.40m Grote Prijs werd Van Schijndel’s Amberlina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) op het voorterrein door Piet beloond met een serie kusjes op de neus, waarna de merrie even later de barrage voor hem won.

“Ach, das toch echt mijn hartendief. Alle paarden hoor, maar Amberlina is wel heel speciaal voor me. Ze doet altijd iets goeds”, lacht hij naderhand.
Jos Brinkman bouwde een mooie 1.40m proef, waarin ook onervaren paarden een goede ervaring konden opdoen. De tendens is dat parcoursbouwers de lat vaak wat hoger leggen dan de hoogte die uitgeschreven staat om te voorkomen dat er te veel ruiters in de barrage komen, maar voor de opleiding van jonge paarden is dat geen gunstige ontwikkeling. Van de 31 deelnemers in Vragender bleven er dertien foutloos en kwamen er twaalf terug in de barrage.

Piet Raijmakers ging al als tweede van start met Amberlina en stond de leiding niet meer af, ook al was zijn tijd te kloppen geweest. Met drie gewonnen 1.40m Grote Prijzen in Vragender mag hij recordhouder genoemd worden. Eerder op de dag won hij nog de klasse Z met Gomez Imprezz en het ZZ met Olaya Z. “Goed dagje he, het ging bijna als vanzelf en ik heb alle drie paarden niet eens heel hard gereden. Eric ten Cate en ik waren aan het dollen. Hij ging als eerste van start en ik zei: ik hoef alleen maar iets harder te rijden dan jij. Dat lukte.

Daarna gingen we ons tweede paard halen en naaide ik Eric nog wat verder op. Hij raakte iets te gemotiveerd, reed binnendoor naar een oxer en kreeg daar een fout”, grinnikt Piet Raijmakers.

Eric ten Cate kon met Lacoste 145 de tweede prijs ophalen, voor Jurre van Bommel op Edmond en Daphne van der Schaar met Ghodinho VDS. Bjorn Egberink, die al twee keer een 1.40m Grote Prijs op PSC Lichtenvoorde won, sloot als vijfde aan met Doutzen van Klaverborch.

Ik rijd over anderhalve week in Valkenswaard, bij mij om de hoek, en daarna CSI Eindhoven en Outdoor Gelderland. Tussendoor rijd ik lekker nationaal”, vertelt Piet Raijmakers terwijl hij en zijn groom de paarden ’s avonds, als iedereen het concoursterrein heeft verlaten, aan de hand laat grazen.

Overigens werd er in de klasse L, M en Z gestreden om finaletickets om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee. De topdrie mag de nationale finale rijden op het internationaal concours in Arnhem. In het L won Tess Rodenburg op Quintara Z, in de klasse M Alexandra Gluzek met Schnall Dich An.