Nationale topsport op Indoor Brabant

Nationale topsport op Indoor Brabant
De zondagmorgen stond in het teken van nationale springwedstrijden. De Piet Raijmakers Prijs ging naar Bo Dictus en haar pony Kelvin (v Krimh Ox).  Fleur Caris werd tweede met de merrie Salsa (v Okkie Trooi), voor  Britt Van Rijsewijk met Orchid´s Tigersun (v Kantje´s Carlando).

De klasse Z (paarden) werd een prooi voor Aniek Diks en Freestyle (v. Cantos). De combinatie kwam niet in de buurt van de snelste tijd van Marwin Van den Nieuwenhuijzen en Fien H (v Sandro Boy), maar die maakten een springfout en werden tweede. Ook Iris Looymans en Evogue (v Cicero Z van Paemel) hadden een balk en werden derde.

“Het liep van begin tot eind zoals gepland,’ lacht Aniek na afloop. “Ik mocht als één na laatste starten in de barrage en toen was er nog niemand foutloos. De wending tussen de eerste en de tweede hindernis kon ik voorlangs nemen en dat leverde genoeg tijdwinst op zonder dat ik teveel risico hoefde te nemen.” De 26-jarige Diks rijdt al sinds haar negende op Indoor Brabant. ‘Ik was vandaag met nog twee paarden geplaatst, maar besloot Freestyle te rijden omdat de eigenaren van de twee andere paarden (Van Uytert en Marcel Smits, red.) hem samen hebben. En omdat het leuk is om in de klasse Z te starten.’

In de klasse ZZ was Thijs Derks met Guevara S (Conan Z) bijna drie seconden sneller dan de nummer twee, Iris Michels met Adidetje (v Dutch Capitol). Thomas Arendsen Raedt mocht zich als derde opstellen. Hij maakte met zijn Why Not (v Karandasj) één springfout in de barrage.

Kimberly Loos schreef zondag de klasse M op haar naam. Met de merrie Katinka L (v Vivaldi Du Seigneur) bleef ze Mauro  Soeteman met maar twee honderdsten van een seconde voor. Soeteman had de twaalfjarige Quibus Van Landzicht Z (Quintessence V/d Laars Heide Z) meegenomen naar Den Bosch. Sayge  Quaedvlieg eindigde op plek drie met Femme Fatale (v Vigo D´arsouilles). Ze was weliswaar de snelste in de barrage, maar maakte een springfout.

Kijk hier voor alle resultaten