'Golden Girl' Sanne Thijssen pakt dubbele titel in Mierlo

'Golden Girl'  Sanne Thijssen pakt dubbele titel in Mierlo

Sanne Thijssen heeft in Mierlo op magistrale wijze de titel bij de junioren en de Young Riders binnengehaald. Sanne volgt hiermee Lisa Nooren op die vorig jaar voor het eerst deze prestatie leverde. Met Ulena won Sanne de titel bij de junioren zonder een enkele springfout. Bij de Young Riders profiteerde Sanne van de springfout die Amber Fijen en Briljant in de laatste omloop maakten.





Vanaf de start bij de junioren donderdag tot de laatste hindernis in de finale stond er geen maat op de verrichtingen van Sanne Thijssen en Ulena. Zonder een enkele springfout over de vier kampioenschaps-parcoursen toonden Sanne en de ervaren Baloubet du Rouet-dochter hun klasse.
Bij de Young riders had Sanne meer tegenstand en was het de springfout van Briljant en klassementsleider Amber Fijen die Thijssen de titel bezorgde.
“Deze titels zijn voor mij nog mooier dan dat ik in januari de tweesterren Grote Prijs van Drachten won. De entourage hier, de spanning van het kampioenschap, de dubbel pakken, dat maakt het heel speciaal”, vertelt Sanne stralend. “Con Quidam RB was vandaag heel fris. Hij wil altijd foutloos blijven en ik moet uitkijken dat hij niet narrig wordt tussen de hindernissen, hij is dan zo bezig met de hindernissen. Het liefst zou ik dit jaar met hem het EK voor Young riders rijden. Volgend jaar is hij misschien wel verkocht.” Sanne zou er ook voor kunnen kiezen om met Ulena het EK voor junioren te rijden. “Ze wordt al wat ouder en springt tien parcoursen op rij heel goed, maar ik weet niet of ze nog een EK voor de volle honderd procent kan lopen.” Niet alleen Sanne ook haar ouders Leon en Dorien werden door iedereen gefeliciteerd met hun ‘golden girl’ Sanne. “Geweldig toch”, riep een stralende Leon uit.

“Ik heb veel aan Leon en mijn moeder te danken. Ze heeft me hier iedere dag geholpen en een heleboel voor me gedaan. Ik wil in de paardensport het hoogst mogelijke gaan bereiken. Ik rijdt nu zeven paarden en die wil ik ook het liefst elke dag rijden. Dat is best veel als ik om vier uur ’s middags uit school kom en ook nog wat moet doen voor mijn opleiding VMBO T Havo”, besluit de 16 jarige Sanne.

Amber Fijen en Briljant kwamen door de springfout in de laatste manche net als na de openingswedstrijd op hetzelfde aantal strafpunten als Niels Knape en Caluna’s Cacharel Z (4,47). In de barrage om het zilver lieten Amber en haar bruine topper weer een briljante foutloze ronde zien. Amber baalde van de fout, maar had er een verklaring voor: “Het liep lekker. Ik reed een galopsprong te weinig naar dubbel. Ik had een ophouding moeten maken. Achteraf ben ik met het zilver wel heel tevreden.”
Rabo Talententeamlid Niels Knape reed een sterk kampioenschap met zijn schimmelmerrie. “De barrage met Amber wilde ik winnen. Ik probeerde de druk bij Amber te leggen, maar kreeg zelf de fouten. Ben wel heel blij met brons. Cacharel sprong geweldig. Na de fout gisteren stonden we zevende, dus we zijn sterk teruggekomen. Super.”
Net als Niels reden Jens van Grunsven met Cika (v.Can Cun la Silla) en Kevin Jochems met Kadans Como (v.Cesano II) de laatste twee manches van het kampioenschap foutloos en daarmee eindigden ze het kampioenschap op de vierde en vijfde plaats.