Amy Miller is nieuwe Canadese kampioen dankzij Belgische Heros

Amy Miller is nieuwe Canadese kampioen dankzij Belgische Heros
Het afgelopen weekend streden de Canadese springruiters voor de nationale titel tijdens de Royal Agricultural Horse Fair in Toronto. Na de manche op vrijdag begon Amy Millar haar finale met 1.25 punten in het zadel van  Andre De Visscher's fokproduct, Heros (Canadian River x Clinton). Samen met de 10-jarige BWP-hengst noteerde Millar over de beide finale omlopen één strafpunt in 55,98 seconden.

Met de voormalige bruine van Lowie Joppen greep Millar de kampioenstitel. François Lamontagne grijpt het zilver in het zadel van de sBs-merrie, Chanel du Calvaire (v. Luccianno). De Belgische 9-jarige merrie haalde in de eerste omloop drie tijdspunten en in de finale omloop één punt. Lamontange begon vanuit een vijfde positie en haalde uiteindelijk met een totaal van 3.73 punten de zilveren medaille.

Ali Ramsay sprong naar het brons op de rug van Hermelien vd Hooghoeve (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Samen met de BWP-merrie verzamelde Ramsay een totaal van 4.24 punten.

Nicole Walker (Falco van Spieveld, v. Toulon) strandde net buiten het podium voor Isabelle Lapierre met de KWPN-merrie, Cescha M (v. Diamant de Semilly).

Voor Millar, de 40-jarige dochter van de 12-voudig Olympische ruiter, Ian Millar is dit de eerste nationale titel.