Michael Greeve Nederlandse sterkhouder in Peelbergen Pro Tour XXL

Michael Greeve Nederlandse sterkhouder in Peelbergen Pro Tour XXL

Het Peelbergen Equestrian Center vult zich deze week opnieuw met heel wat ruiters en paarden voor een goed gevuld weekend. De eerste dag zit erop en sloot af met Michael Greeve in de top tien van de hoofdrubriek. Amanda Slagter zorgde voor de enigste Nederlandse overwinning. 

In Kronenberg was Michael Greeve de Nederlandse sterkhouder in de hoofdrubriek. Met K-Star (v. Big Star) reed Greeve foutloos doorheen het 1.40m hoge parcours en was uiteindelijk goed voor de zevende plaats. Het duo was de enigste Nederlandse combinatie die zich wist te plaatsen. Anna-Elisa Schäfer schreef de rubriek op haar naam met Fly Away Z (v. Flipper d'Elle). Op twee kwam Stefanie Breitenstein met Impact (v. El Salvador). Caroline Poels-Devos vervolledigde de top drie met Milona van het Speienhof (v. Chopard VDB Z).

Over 1.30m bleven twee ereplaatsen in Nederland. Manon Hees sprong op de nog maar zevenjarige La Nulana K (v. Douglas) naar het zilver. Bijna een seconde later volgde John Steeghs op drie met Kingston tv (v. Eldorado van de Zeshoek). In de top tien zagen we nog Nicole Mestrom (Yalambi s Enrique) op zes, Dave Maarse (Prestige) op negen en Sacha de Wit (Preach vd Wezelse Weihoeve) op tien.

Het beste resultaat kwam van Amanda Slagter. Zij won met haar Galiandra (v. Quality time) de rubriek over 1.20m en was de enige Nederlandse combinatie die daarin slaagde. In de top tien zagen we nog eens Sacha de Wit met Legend op zeven. Ook over 1.10m vond de Wit de weg naar de zevende plaats, dit keer met Tina Thunder vd Wezelse Heihoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve). Het beste resultaat kwam op naam van Veronique Van wijlick die met Novastar (v. Gasphar) vierde werd.

Bekijk alle resultaten hier