Michael Greeve mist podium van GP-kwalificatie op haar na in Kessel

Michael Greeve mist podium van GP-kwalificatie op haar na in Kessel

De competitiedag op het JPM International sloot af met de 3* kwalificatie voor de Grote Prijs. De 1.50m hoge hindernissen bleven onaangeroerd door Michael Greeve en Jacksonville Eurohill (v. Emerald van 't Ruytershof).

Slechts achttien van de vijftig combinaties kwamen terug voor de barrage, waaronder zeven Nederlanders ! Michael Greeve bracht er het het beste vanaf en stuurde Jacksonville Eurohill (v. Emerald van 't Ruytershof) foutloos richting de finish in 38,46 seconden. Eric van der Vleuten vulde met Dreamland (v. Sunday de Riverland) de zesde plaats in en ook Niels Tacken bleef foutloos en kwam op zeven met Alexia Z (v. Andiamo). De laatste foutloze barrage werd gereden door Mathijs van Asten en Hotspot (v. Hors la Loi II), zij kwamen op acht. 

De Amerikaanse Giavanna Rinaldi zegevierde met Parrandero (v. Clarimo) en won met een tijd van 37,45. Het zilver werd meegenomen door Sophie Hinners en Vittorio 8 (v. Valentino). Koen Vereecke loodste Lector van den Bisschop (v. Bamako de Muze) foutloos doorheen het parcours en stopte de klok op een snelle 38,09 seconden en nam zo brons.

Volledige uitslag