Michael Greeve: "De hele rit in de GP van Exloo voelde makkelijk aan waardoor ik veel risico's kon nemen"

Michael Greeve: "De hele rit in de GP van Exloo voelde makkelijk aan waardoor ik veel risico's kon nemen"

Michael Greeve is niet onopgemerkt voorbij gegaan het voorbije weekend. Met de KWPN-merrie Eurohill's Fyolieta sprong hij naar de overwinning in de 1.45m Grote Prijs van Exloo. Het is een krachtig duo dat nog veel van zich zal laten horen. Daarom zocht Equnews Michael Greeve even op om het te hebben over deze talentvolle merrie. 

Wat was de tactiek om de concurrentie voor te blijven in de jump-off? 

"Ik had Bas Moerings al zien rijden, die uiteindelijk tweede werd, en ik wist dat hij een paard had dat snel was van nature. Gelukkig kon ik hier en daar een galopsprong minder rijden in de lijnen. Naar mijn gevoel zat ik goed op schema tijdens de jump-off en kon ik veel risico's nemen om die overwinning te pakken. Het pakte allemaal heel goed uit." 

Hoe is het karakter van Eurohill's Fyolieta?

"Het is echt een heel fijn paard met een goede instelling. Ze wil altijd nul springen. Een van haar grootste pluspunten is dat ze veel vermogen heeft. De hele rit in de GP van Exloo voelde vrij gemakkelijk aan waardoor ik veel risico's kon nemen omdat ik de instelling van deze merrie goed ken. Ze wil geen hout aanraken."

Wat zijn de plannen nog voor in de toekomst met deze merrie? 

"Over veertien dagen gaan we nog een keer naar Exloo, dan een keertje Peelbergen en vervolgens vertrekken we naar Spanje. Daar zal ze drie weken vier ster concours lopen, een tandje hoger voor haar dus. Ik hoop dat ze in Spanje al eens een vier sterren Grote Prijs zou kunnen lopen. Dat zal een eerste keer zijn voor haar maar ik denk echt wel dat het erin zit. Daarnaast verwacht ik ook wel dat ze op termijn ook wel eens verkocht zou kunnen worden. Dus we zien nog wel." 

Wat maakt van Eurohill Fyolieta zo'n uitstekend Grand Prix paard? 

"Wat een goed GP paard maakt van haar is dat ze heel voorzichtig is. Daarnaast is haar vermogen ook een grote troef. Alles voelt altijd heel gemakkelijk aan bij haar. Ze kan de hoogtes vrij makkelijk aan. Dat zijn toch wel enkele van haar pluspunten waardoor ze zo succesvol is in die Grote Prijzen." 

Wat is voor jou over het algemeen de belangrijkste eigenschap voor een goed sportpaard? 

"De belangrijkste eigenschap van een goed paard is voor mij toch wel het karakter. Als je een paard hebt met een goede instelling, die van nature geen hout wil aanraken dan heb je al veel in handen. Een goed karakter is voor mij echt wel het belangrijkste dat ik zoek in een paard." 

Bron: Equnews