Merrie breekt been tijdens Duits kampioenschap en moet ingeslapen worden

Merrie breekt been tijdens Duits kampioenschap en moet ingeslapen worden


Een triest voorval deed zich voor tijdens de Duitse kampioenschappen in Balve, waar ook springruiter Carsten-Otto Nagel naartoe was gereisd. Nog voor de start van het toernooi brak zijn merrie L'Esperance haar been en kon niet meer gered worden.

Zoals gemeld door de website spring-reiter.de, kreeg L'Esperance koliek na aankomst in Balve. Ze werd onmiddellijk behandeld door de dierenarts. Toen de grijze merrie echter probeerde op te staan, brak zij haar been en moest als gevolg daarvan worden ingeslapen. 

L'Esperance was een twaalfjarige Holsteiner merrie van Lord Z-Corrado I. Carsten-Otto Nagel had haar ongeveer vijf jaar onder het zadel. De merrie, in eigendom van Stal Moorhof, was internationaal succesvol met het team tijdens Wereld- en Europees Kampioen. Het duo werd onder meer tweede in de Grote Prijs op het CSI Neustadt-Dosse 2020 en was ook zeer goed begonnen aan het lopende seizoen. In mei won het duo eerst in Ehlersdorf en eindigde een weekend later als derde tijdens de Riders Tour-etappe in Redefin.