Mel Thijssen zorgt voor Nederlandse girl power in CSI2* Grand Prix Peelbergen

Mel Thijssen zorgt voor Nederlandse girl power in CSI2* Grand Prix Peelbergen

In De Peelbergen werd een druk internationaal weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI2* competitie. 58 Deelnemers traden in deze rubriek aan en veertien van hen slaagden erin om een foutloze eerste ronde achter hun naam te noteren. Een barrage met 14 moest dus uitsluitsel bieden. Zowel de eerste als de tweede plaats kwam in handen van Braziliaanse ruiters. De overwinning was voor Stephan de Freitas Barcha en Chevaux Hex Lup Imperio Egipcio.. Het duo kon de nul behouden en finishte in 38,04 seconden. 

Joao Victor Castro Aguiar Gomes De Lima en Provence van het Bovenlos (v. Kannan) waren goed voor de tweede plaats. De BWP-merrie kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 39,36 seconden. De derde plaats was voor Stefan Engbers weggelegd. Hij reed Baju Nrw (v. Balou du Rouet) foutloos rond in 41,52 seconden. 

De beste Nederlandse prestatie kwam van Mel Thijssen. Zij reed Imodo (v. Quasimodo Z) in 42,35 seconden naar de finish en liet hierbij alle balken in de lepels. Katrin Eckermann en Zoe Blue Bth (v. VDL Zirocco Blue) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten