Meike Zwartjens: "Ik heb nog niet zo veel ervaring op dit niveau dus deze resultaten had ik niet verwacht"

Meike Zwartjens: "Ik heb nog niet zo veel ervaring op dit niveau dus deze resultaten had ik niet verwacht"

Meike Zwartjens is één van de jonge amazones die vorig weekend op Belgische bodem de Nederlandse eer vertegenwoordigde. En met succes: in Sentower Park sprong Zwartjens naar verschillende klasseringen. Wij spraken haar op het einde van het weekend. 

Je bent nog erg jong. Hoe slaag je erin om school met paardrijden de combineren?

"Ik doe nu een BBL paardenhouderij opleiding. Dit betekent dat ik maar één dag in de week naar school moet en dat ik voor de rest tijd heb op mijn paarden te trainen". 

Had je verwacht dat je meteen zo goede resultaten zou neerzetten?

"Ik had het helemaal niet verwacht maar ik wist wel dat mijn paard in goede vorm was. Ik ben nog niet heel erg ervaren op dit niveau omdat ik pas sinds dit jaar, vanwege mijn leeftijd, een CSI2* Grand Prix van rijden".

In Nederland zijn wedstrijden niet mogelijk. Je bent momenteel in België aan het rijden. Ga je dat de rest van de winter doen?

"In principe wel. België heeft mooie wedstrijden en ik rijd er graag".

Wat zijn je plannen voor 2021?

"Ik wil nu vooral verder groeien op dit niveau en dan naar een hoger niveau toewerken. Ook probeer ik wat jonge paarden naar dit niveau te brengen". 

Kan je wat meer vertellen over je paard?

"Twister de la Pomme is onze 13 jarige goedgekeurde dekhengst, het is een nakomeling van Darco x For Pleasure, uit de bekende moederlijn van Fragance de Chalus van Joris de Brabander. Ik rijd hem sinds 2018 op wedstrijden. Hij heeft al op 1.60 niveau gesprongen. Hij heeft veel instelling en wil graag naar de overkant, ook is Twister voorzichtig en zeer rijdbaar. Hij heeft veel vermogen dus springt makkelijk rond op dit niveau". 

Naar welke ruiters kijk je zelf het meest op?

"Ik denk dat je van elke ruiter wel wat kan leren. Ik vind ruiter zoals Willem Greve en Marcus Ehning altijd goed en netjes rijden".


Foto: FotoTrailer