Marwin van den Nieuwenhuijzen, Tom en Joost Martens schitteren bij de Peelbergen

Marwin van den Nieuwenhuijzen, Tom en Joost Martens schitteren bij de Peelbergen

Er waren heel wat buitenlandse duos aan de start de afgelopen dagen bij de Peelbergen. In de 1.40/1.45m Grote Prijs hield Marwin van den Nieuwenhuijzen de Nederlandse eer hoog. Tom en Joost Martens scoorden in de nevenrubrieken.

In de 1.45m nationale Grand Prix kwamen twaalf duo's aan de start van de barrage. Sarah Ver Linde snelde uiteindelijk naar de winst met de 13-jarige Caleya (Calido I). De Belgische bleef nipt voor op landgenoot, Jordy Van Massenhove met onder het zadel Stocantes (Stolzenberg). De volledige top vier strandde op minder dan één seconde verschil van elkaar. 

Voor eigen publiek vervolledigde Marwin van den Nieuwenhuijzen de top drie. Op de rug van de 9-jarige KWPN-merrie, Infinity (Eldorado vd Zeshoek) bleef Marwin, de Franse amazone Laura Monier met DSP Attague (Armitage) voor. De Belgische amazone, Hanne Mertens volgde op plaats vijf en zes met respectievelijk Mochito van de Mishagen (Emerald) en Nistria JW (Diamant de Semilly).

Tom en Joost Martens schitteren

In de 1.40m rechtstreeks op tijd verzekerde Joost Martens een thuiszege met Circee de la Haye (Norman Pre Noir). De Nederlander was ver de snelste met ruim 7 seconden verschil op de nummer twee, Elliott Gordon en Amelie (A La Carte). De Belgische jeugdruiter, Jerome Schmidt volgde op de derde plaats in het zadel van de 10-jarige Carim (Clarimo).

Eerder diende Tom Martens enkel de Ier Liam Deery voor zich te dulden in de 1.35m rubriek. Deery won de rubriek met de 12-jarige Clinton-zoon, Eclinsco. Samen met Faline des Chaines (Contendro) volgde Martens op net geen twee seconden voor de Franse amazone, Laura Monier met Pia Lotta.

Alle resultaten