Marriët Smit-Hoekstra wint Grote Prijs CH Rijs

Marriët Smit-Hoekstra wint Grote Prijs CH Rijs

Op zaterdag heeft Marriët Smit-Hoekstra de Grote Prijs bij het CH Rijs op naam geschreven. De amazone snelde naar de 1.40m winst in het zadel van Florijn W (Carthino Z).

Als laatste aan de start wist de amazone uiteindelijk de overige 13 combinaties achter zich te houden. Op het podium volgde Welsey de Boer met Kaphira (Corland) foutloos op de tweede plaats. Het paar bleek ruim één seconde trager dan het winnende duo. Hilde Veenstra vervolledigde de top drie op de rug van Gideo DLS (Corland).

De amazone won eerder al de 1.35m rubriek met haar merrie Daniëlla (Vaillant). In deze proef verwees de amazone Jorinde Dolfijn met Grand Prix BB (Spartacus) naar de tweede plek. Lisa Broekert volgde op de derde trede van het podium, met Le Formidable (Cohinoor).

Ook in de 1.30m proef domineerde Veenstra, ditmaal met After pleasure Toltien. Samen met de 18-jarige For Pleasure-merrie bleef Veenstra bijna twee seconden voor op Pietrix De Vries en Numero's Diamond (Numero Uno).  In deze 1.30m proef werkte Marriet Smit-Hoekstra het podium af op de rug van Lemonade (Vagabond de la Pomme).

Uitslag