Mark Martens en Iwan missen nipt het podium in Aalborg

Mark Martens en Iwan missen nipt het podium in Aalborg

Op Deense bodem kon Mark Martens zich in de top vijf rijden van de Big Tour. Eerder liet Eric Ten Cate zich ook opvallen in de Medium Tour. 

De Nederlanders blijven niet bij de pakken zitten en laten zich ook opmerken in Denemarken. Zo sprong Mark Martens naar de top vijf in de Big Tour van Aalborg. In het zadel van Iwan (v. Glasgow vh Merelsnest) scheelde het slechts acht honderdsten tussen hem en het brons, het duo besloot op vier. Emma Emanuelsson en Stakantura (v. Stakkatol) volgden hen op vijf. 

Nadat ze vanmorgen al de Small Tour op naam zette, voegt Marthe Heudens nu ook de Big Tour toe aan haar palmares! Met de teugels van Newton van 't Zorgvliet (v. Thunder van de Zuuthoeve) in handen kwam Heudens ongeveer halverwege de rubriek als 34e aan de start. De tienjarige hengst was onder Heudens bijna twee seconden sneller dan zijn concurrentie! Heudens en de BWP hengst lieten twee Deense combinaties achter zich. Renee Ulvsbjerg nam de tweede plaats in met Celeste Balslev (v. Conthargos). Met het luttele verschil van drie honderdsten strandde landgenoot Kasper H. Hansen op drie in het zadel van Zero K (v. Kannan).

Volledige uitslag

Eerder deed Eric Ten Cate hem die prestatie al voor want op de rug van Horsedeals Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte) sprong hij ook naar de vierde plaats, maar dan in de Medium Tour over 1.40m.