Marieke de Bart klasse apart op KNHS regio kampioenschappen Zeeland

Marieke de Bart klasse apart op KNHS regio kampioenschappen Zeeland

De KNHS Regiokampioenschappen zijn in volle gang. Tijdens deze outdoor kampioenschappen, die door het hele land worden georganiseerd, strijden de diverse spring- en dressuurcombinaties voor een felbegeerd ticket voor de Hippiade 2022. Afgelopen weekend stond een druk programma gepland en werden er kampioenschappen verreden in de KNHS Regio’s Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Drenthe.

KNHS REGIO ZEELAND

De kampioenschappen springen voor paarden en pony’s stonden op 23 juli op het programma in deze regio. Ze werden verreden op de mooie locatie van de Weelruiters en de Schouwse Ruiters in Nisse. Bij de paarden stond er in de hoogste klassen geen maat op Marieke de Bart. Ze won het 1.30m met Cheers Z door als enige dubbel nul te blijven en plaatste zich met Chapeau Z op de derde plaats. Ook in de hoogste rubriek kwam de titel op naam van De Bart, dit keer met Champagne Z.

Bij de ponyrubrieken mocht één amazone drie keer opstellen om het oranje lint in ontvangst te nemen. Het betrof de jonge Angelina van de Plasse, want zij won met Jumping Bennie (AB 50cm), met Lucky Me (AB 60cm) en met Speedy (AB 70cm).

Kijk hier voor de uitslagen en voor een sfeerimpressie op de Facebookpagina van de regio. 

 

KNHS REGIO NOORD-BRABANT

Het tweede weekend van de Brabantse regiokampioenschappen stond eveneens in het teken van het springen voor paarden en pony’s. Op de terreinen van Manege De Molenheide in Schijndel ging de Brabantse titel in de klasse 1.40m naar Raf Kooremans met zijn paard Nini van HD. Ook bij de pony’s kon er succes voor de familie Kooremans worden genoteerd, aangezien de jonge Lieselot in de klasse DE 1.00m het kampioenslint mocht ontvangen met haar Dior. 

Klik hier voor alle uitslagen. 

 

KNHS REGIO LIMBURG

Ook in de derde zuidelijke provincie stond het regiokampioenschap afgelopen weekend in het teken van het springen. Op Hippisch Centrum Hermkushof te Merselo kwamen de paarden en pony’s met hun ruiters in actie. In de hoogste klassen bij de paarden was Anne-Marie Poels de gevierde amazone. Zij won de gecombineerde rubriek op 1.35m/1.40m met Just Talente en werd derde met Iris. In de rubriek over 1.30m noteerde de Limburgse ook nog een derde plaats met Lord R.

De koningsklasse bij de pony’s was voor de thuis rijdende Katelijne Philipsen. Zij won met Orchid’s Paloma de klasse 1.10m DE.

Klik hier voor alle uitslagen. 


KNHS REGIO OVERIJSSEL

Na de pony’s een week eerder was het dit keer de beurt aan de paarden om op het terrein van de Hagmolenruiters in Bentelo te rijden voor de Regiokampioenschappen van Overijssel. Tijdens deze zogeheten ‘Galoppade 2022’ stonden de disciplines dressuur en springen op het programma alsook het verenigingskampioenschap. Bij het springen zegevierde Sven Peters met Ugano Z in de klasse 1.40m. Nummer twee werd Jarno Hesselink, maar hij had al een titel op zak door het 1.30m te winnen met Jarusa. In de dressuur stond er in de klasse ZZ-Licht geen maat op Linda Verwaal en haar James Bond Lvd. Een andere Overijsselse topper van de dag was Femke Beljon. Zij won de klasse Z2 met Jacuzzi M en werd tweede in de klasse Z1 met Kaspara DFB. 

Klik hier voor alle uitslagen van de Galoppade en kijk op de