Marc Houtzager pakt brons in CSI5* 1.60m Longines Grand Prix van La Coruna

Marc Houtzager pakt brons in CSI5* 1.60m Longines Grand Prix van La Coruna
Vanavond stond het hoofdnummer van de dag in het Spaanse La Coruna op het programma. In deze CSI5* 1.60m Longines Grote Prijs wisten zes combinaties door te stoten naar de jump-off. En wat een jump-off was het... Slechts één combinatie wist de nul te behouden en wonnen ook gelijk te proef. Dat duo was Simon Delestre en Cayman Jolly Jumper. Marc Houtzager zorgde voor ijzersterke Nederlandse verdediging en klasseerde zich als derde in deze Grote Prijs. 

Simon Delestre kon rekenen op Cayman Jolly Jumper (v. Hickstead) om in 41,28 seconden de enige foutloze omloop neer te zetten en dus de overwinning mee naar huis te nemen. De Ier Eoin McMahon en Chakra (v. Casall) namen de tweede plaats voor hun rekening. Het duo reed over de finish in 35,48 seconden maar zag vier strafpunten verschijnen voor een balk. Marc Houtzager en Sterrehof's Dante N.O.P. zorgde voor sterke Nederlandse verdediging en reed in 35,70 seconden naar de derde plaats. Ook zij tikten een balk aan en zagen vier strafpunten achter hun naam. 

Rodrigo Giesteira Almeida (Jorden van de Kruishoeve) zorgde voor een vierde plaats. Julien Anquetin (Blood Diamand du Pont) reed naar de vijfde plek. 

Maikel Van der Vleuten (Beauville Z) wist nog voor een Nederlandse klassering te zorgen met een elfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.