Maikel Van der Vleuten: "We zullen Verdi volgend jaar in Den Bosch officieel uitzwaaien"

Maikel Van der Vleuten: "We zullen Verdi volgend jaar in Den Bosch officieel uitzwaaien"

Maikel Van der Vleuten maakte gisteren als één van de eerste ruiters deel uit van ‘Insider’, een show die door Global Champions TV in elkaar werd gezet. In deze aflevering vertelde hij over de eerste keer dat hij Verdi onder het zadel kreeg: “Ik wist meteen dat hij speciaal was”.

“Momenteel staat Verdi bij Team Nijhof waar hij ook ter dekking wordt aangeboden”, aldus Maikel van der Vleuten. “Hij wordt daar wat in het  werk gehouden en hij brengt ook veel van zijn tijd op weide door. We hebben besloten om hem naar het hengstenstation te brengen waar hij ook ter dekking wordt aangeboden. Dat maakt zijn leven alvast iets makkelijker. Normaal gezien zou hij in Den Bosch officieel op pensioen gaan maar die wedstrijd werd afgelast. We hebben dan ook besloten om zijn ‘officieel pensioen’ nog een jaartje uit te stellen en hem volgend jaar in Den Bosch officieel uit te zwaaien.

“Ik weet nog dat ik voor de eerste keer op Verdi zat”, gaat Van der Vleuten verder. “Hij moet toen een jaar of vier geweest zijn maar ik voelde onmiddellijk dat hij speciaal was. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak toen ik hem voor de eerste keer reed en dat is voor mij wel erg belangrijk. Daarnaast merkte ik dat hij veel vermogen had en bovendien nog een goede instelling. Natuurlijk kon ik toen nog niet voorspellen dat hij tot een wereldpaard zou uitgroeien maar ik merkte dus wel onmiddellijk dat hij zeker bepaalde kwaliteiten had. Hij had op dat moment nog een hele toekomst voor zich en als ik toen geweten had wat die toekomst zou zijn, had ik het waarschijnlijk niet geloofd”.