Maikel van der Vleuten richting LGCT Madrid

Maikel van der Vleuten richting LGCT Madrid

Terwijl de anticipatie stijgt voor de start van de Europese etappes van de Longines Global Champions Tour in Madrid dit weekend (17-19 mei), wordt de meest illustere lijst van 's werelds top talent in de paardensport onthuld! Als huidige leider van het LGCT-kampioenschap staat Eduardo Alvarez Aznar klaar om zijn positie op eigen bodem te verdedigen en de inzet is hoger dan ooit tevoren!

Met 22 nationaliteiten die vertegenwoordigd worden, zal de concurrentie zeker hevig zijn, terwijl de ruiters strijden in de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Madrid - maar wie zal er als winnaar uit de bus komen?

De intense strijd om de ranglijst van de Longines Global Champions Tour van 2024 zou wel eens voor een grote verandering kunnen zorgen. Eduardo Alvarez Aznar, die momenteel het LGCT-kampioenschap leidt met een kleine voorsprong van 5 punten op concurrent Max Kühner, zal immense druk ervaren terwijl hij zijn toppositie probeert te handhaven. Kühner, vastbesloten om het gat te dichten, belooft een elektrische confrontatie in het hart van Madrid op de prachtige locatie van Club de Campo Villa de Madrid.

Om de opwinding te vergroten, zullen zes van de top acht ruiters in de huidige LGCT-kampioenschapsstand aanwezig zijn, waardoor een spektakel van wereldklasse springsport wordt gegarandeerd. Onder hen is LGCT Grand Prix van Mexico winnaar Nicola Philippaerts, die terugkeert naar een groot grasarena. Zal hij dit jaar weer kunnen winnen?

Hij wordt vergezeld door gevierde ruiters zoals Christian KukukKatrin EckermannPhilipp Weishaupt, springsportlegende John Whitaker, tweevoudig LGCT-kampioen Scott BrashMaikel van der Vleuten, 's werelds nummer één Henrik von EckermannLaura Kraut en Niels Bruynseels om er maar een paar te noemen, wat een van de meest illustere lijsten van het seizoen samenstelt.

Toegevoegd aan de sterrenbezette lijst is de geachte drievoudig LGCT-kampioen, Ben Maher, die zich zal opstellen in de startbox en zijn spieren zal spannen ter voorbereiding op een locatie waar hij van houdt. Ze zullen worden vergezeld door een scala aan andere elite Spaanse ruiters, waaronder Sergio Alvarez MoyaArmando TrapoteManuel Fernandez SaroMariano Martinez Bastida en Teresa Blazquez-Abascal.

Ontdek wie zich zal voegen bij Abdel Saïd, Michael Dufy, Nicola Philippaerts en Gilles Thomas en een gouden ticket zal verdienen voor de LGCT Super Grand Prix tijdens de GC Playoffs deze november, want de show belooft een nagelbijtend spektakel te worden.


Bron: Persbericht