Maikel van der Vleuten regeert Grote Prijs GCT Valkenswaard

Maikel van der Vleuten regeert Grote Prijs GCT Valkenswaard

Op het terrein van Stal Tops staat vanavond de Longines Global Champions Tour Grand Prix op het programma. Voor vandaag is dat de afsluiter van de avond in Valkenswaard. In deze CSI5* 1m60 rubriek zien we in totaal acht combinaties terug voor de barrage. En met de créme de la créme die zich wist te selecteren was het publiek verzekerd van een avond topsport. 

Quick results:

1. Maikel van der Vleuten - Dana Blue
2. Olivier Philippaerts - H&M Legend of Love
3. Kevin Staut - For Joy van 't Zorgvliet

Het is Olivier Philippaerts die als eerste het spits mag afbijten met zijn H&M Legend of Love (Landzauber). Het tweetal zet direct de toon met een foutloze ronde in een tijd van 37.34 seconden. Voor hem wordt het afwachten of het voldoende is voor de winst of dat het misschien toch sneller had gekund. 

Maikel van der Vleuten kwam in actie met de elfjarige schimmelmerrie Dana Blue (Mr Blue). Zij lieten hier een stalen ronde zien en op de laatste lijn wisten ze tijd te besparen. Met 36.80 seconden duikt hij zo onder de tijd van Philippaerts. 

Harrie Smolders zadelde Don VHP Z N.O.P (Diamant de Semilly) die hij ook in een fantastische foutloze ronde rondstuurde. Met 38.38 seconden verzekerd hij zich van een goede score. Voor hem was er uiteindelijk de vierde plaats. Maar dan is het de beurt aan Marcus Ehning en zijn Cornado NRW (Cornet Obolensky) die het allemaal op de laatste lijn gooien. Het mocht niet baten want met 38.56 seconden is er voor hem is er uiteindelijk de vijfde plaats. 

Het is Maikel van der Vleuten die met Dana Blue de boel op stelten zet met een geweldige eerste plaats. Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love volgen hem direct op de tweede plaats. Het is Kevin Staut die zich met For Joy van t  Zorgvliet HDC (For Pleasure) nog ertussen wist te rijden op de derde plaats met een tijd van 37.44 seconden. Harrie Smolders en Don zien we terug op een vierde plaats, terwijl Marcus Ehning hun op de voeten volgt met zijn Cornado NRW op de vijfde plaats. 

Eric van der Vleuten en Wunschkind 19 behalen nog een 14e plaats.


Resultaten