Maikel van der Vleuten meteen op scherp in GP-kwalificatie Rotterdam

Maikel van der Vleuten meteen op scherp in GP-kwalificatie Rotterdam

Op het CHIO Rotterdam is het de eerste dag voor de springruiters maar al meteen stond een kwalificatie voor de Grote Prijs op het programma. De hindernissen stonden op 1.55m hoogte ingesteld, de ruiters waren gebrand op een goede ronde. Rechtstreeks tegen de klok was het Maikel van der Vleuten die voor het beste Nederlandse resultaat zorgde. 

Van der Vleuten zadelde Luigi d'Eclipse (v. Catoki) voor deze rubriek. De twaalfjarige hengst van Catoki was op geen fout te betrappen, hun tijd leverde uiteindelijk de zesde plaats op. Daarmee waren ze het beste Nederlandse paar. Leopold van Asten volgde niet veel verder op tien nadat hij VDL Groep Nino du Roton (v. Iron Man van de Padenborre) foutloos naar de finish begeleidde. Marc Houtzager was de laatste in de prijzen en werd twaalfde op de rug van Holy Moley (v. Verdi TN).

De Duitse combinaties domineerden deze rubriek met winst voor Hans-Dieter Dreher. De Duitser klokte met Vestmalle des Cotis (v. Baloubet du Rouet) de snelste chrono af. Net geen seconde verschil hield landgenote Kendra Claricia Brinkop, die eerder vandaag ook al opviel in de 5* rubriek, op twee. Zij zat in het zadel van Ma Belle, een elfjarige dochter van Ugano Sitte). Kevin Staut (FRA) vervolledigde het podium op Cornet's Velvet RS (v. Cornet Obolensky). 

Resultaten