Maikel van der Vleuten laat Wilhelmus klinken in Monte Carlo's eerste GCL ronde

Maikel van der Vleuten laat Wilhelmus klinken in Monte Carlo's eerste GCL ronde

In het mondaine Monte Carlo heeft Maikel van der Vleuten de eerste omloop van de Global Champions League op naam geschreven. Samen met de 10-jarige dochter van Eldorado vd Zeshoek, Elwikke. Het Nederlandse duo ziet zo de bankrekening met 13.750 euro aangedikt. De Paris Panthers nemen na de winst in Parijs nu ook de leiding in Monte Carlo.

In de individuele ranking bleef Van der Vleuten slechts nipt voor op Luxemburger, Victor Bettendorf met onder het zadel de 10-jarige BWP-ruin, Mr. Tac (Non Stop). Voor Frankrijk vervolledigde Simon Delestre het podium met onder het zadel de negenjarige Zangersheide-ruin, Dexter Fontenis Z (Diarado). 

Net buiten het podium volgde de Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli met de 12-jarige BWP-merrie, Kalinka van de Nachtegaele (Epleaser van 't Heike).  Samen met Nick Vrins' voormalige merrie bleef de amazone voor op de Iers, Olympische springruiter, Darragh Kenny en de 13-jarige SF-hengst, Volnay du Boisdeville (Winningmood). 

Ook Olivier Philippaerts liet zich opvallen. Philippaerts loodste de 16-jarige H&M Legend of Love (Landzauber) foutloos naar de zevende plek. Landgenoot Gilles Thomas volgde op plek acht met zijn vertrouwde Feromas van Beek Z (Fantomas de Muze).

Paris Panthers blijven Stockholm Hearts voor

In de teamranking nemen de Paris Panthers met ruim één seconde verschil de leiding. Ditmaal komen Darragh Kenny en Ioli Mytilineou met La Perla vd Heffinck (Cooper van de Heffinck) aan de start voor het team. Stockholm Hearts wordt vertegenwoordigd door Olivier Philippaerts en Lily Attwood in het zadel van Calvaro's Up To Date (Calvaro FC). De St Tropez Pirates volgen momenteel op de derde plaats.

Individuele uitslag

Team Ranking