Maikel van der Vleuten klasseert zich meteen in 5* openingsrubriek van Mexico

Maikel van der Vleuten klasseert zich meteen in 5* openingsrubriek van Mexico

Ondertussen is de Longines Global Champions Tour van Mexico van start gegaan. Vannacht werd daar de hoofdrubriek van de dag verreden, een 1m40-rubriek tegen de klok op 5* niveau. Voor Maikel van der Vleuten was deze proef alvast de ideale opwarmer. Hij bleef mooi foutloos en kon zich meteen klasseren. De winst was voor Eduardo Alvarez Aznar. 


In het zadel van Full Option van't Zand (v. Flamingo K) was Eduardo Alvarez Aznar niet te stoppen. Hij finishte in 60,82 seconden, ruimschoots genoeg voor de overwinning. Hij verwees zo Tobias Meyer naar de tweede plaats, die met Casablanca-H (v. Conteur) een tijd van 64,29 seconden kon neerzetten. Voor Jane Richard en Victorio des Grez (v. Nabab de Reve) was er een derde plaats in 66,50 seconden. De top vijf werd verder aangevuld door Mexico. Patricio Pasquel reed Babel (v. Billy du Lys) naar de vierde plaats, zijn landgenoot Arturo Parada Vallejo werd vijfde met Pandora (v. Perigueux). 


Maikel van der Vleuten nam meteen een goede start. Met Elwikke (v. Eldorado vd Zeshoek) reed hij een rustige maar vooral foutloze ronde. Hij finishte in 76,57 seconden en dat leverde hem nog een twaalfde plaats op.  


Klik hier voor alle uitslagen