Maikel van der Vleuten en O'bailey vh Brouwershof knallen in LGCT Grote Prijs van Cannes

Maikel van der Vleuten en O'bailey vh Brouwershof knallen in LGCT Grote Prijs van Cannes

Met dertien combinaties aan de start van de barrage in de 1.60m LGCT Grand Prix van Cannes hield uiteindelijk Janne Friederike Meyer-Zimmerman, Belgisch kampioen en LGCT Shanghai-winnaar, Gilles Thomas van de winst. De Duitse amazone son in het zadel van de 12-jarige BWP-ruin, Messi van 't Ruytershof!

QUICK RESULTS

  1. Janne Friederike Meyer-Zimmermann (GER) - Messi van't Ruytershof (Plot Blue)
  2. Gilles Thomas (BEL) - Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker)
  3. Mathieu Billot (FRA) - Lord de Muze (Nabab de Rêve)
  4. Thibeau Spis (BEL) - Impress-K van't Kattenheye (Indoktro K van 't Kattenheye)
  5. Christian Kukuk (GER) - Just Be Gentle (Tyson)


"Ik heb van nature niet het meest snelle paard maar we gaan alvast het onderste uit de kan halen. Als je in de barrage van de LGCT Grote Prijs aan de start kunt komen, zou het zonde zijn om niet alles te geven!" is wat Thibeau Spits (BEL) voor aanvang van zijn barrage met Impress-K van't Kattenheye Z (Indoktro K van't Kattenheye) nog vertelde. Met de 9-jarige hengst gaf hij alvast het goede voorbeeld door de Spits af te bijten met een foutloze rit in een tijd van 43,23s. 

Als tweede in de ring volgde Edwina Tops-Alexander (AUS), een geduchte tegenstander. Op Fellow Castlefield (Je T'Aime Flamenco) strandde de Australische op een zucht van Spits' tijd maar kreeg ook een springfout aangerekend. Derde aan de start van deze dertien koppige barrage was Sophie Hinners (GER). De Duitse amazone had eveneens een 9-jarige onder het zadel en stuurde Iron Dames Singclair (Singular Ls La Silla) eveneens net iets trager over de finish, met daarbij acht strafpunten. 

Volgende 'jonkie' aan de start was Gilles Thomas (BEL), winnaar van de LGCT Grand Prix in Shanghai, toen ook met de 11-jarige Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker) van fokkers Marc Van Dijck en Patrick De Muynck onder het zadel. Een adembenemende ronde plaatste hen helemaal bovenaan. De nieuwe te kloppen tijd: 40,21s! 

Gregory Cottard (FRA) finishte met de Mylord Carthago dochter Cocaine du Val net iets sneller dan Spits maar ook het Franse duo kon het parcours ontworpen door Uliano Vezzani (ITA) niet vlekkeloos afwerken voor eigen publiek. Met Maikel van der Vleuten (NED) en O'bailey vh Brouwershof N.O.P. (Darco) als zesde aan de start waren we bijna halfweg. 

Na de Nederlander was het de beurt aan Duarte Seabra (POR). Hij besloot zijn barrage op Dourados 2 (Diarado) met een totaal van vijf strafpunten. "Mijn paard heeft zeker de juiste capaciteiten, alleen hadden we vaak kleine foutjes. Vandaag hebben we alles bij elkaar gebracht, deze ronde betekent veel voor ons. We zijn vrij nieuw op dit niveau en in deze tour, een foutloze ronde is alles wat we wilden. Ik heb niets te verliezen, ik heb mijn deel gedaan. Ik neem zoveel risico als ik kan", sprak hij eerder nog vol lof.

De Duitse combinaties waren in de meerderheid in deze spannende ontknoping. Na Hinners was het Janne Friederike Meyer-Zimmerman (GER) die de spotlight mocht betreden. Wie dacht dat het na Thomas niet meer sneller kon was eraan voor de moeite. In combinatie met de Plot Blue zoon Messi van't Ruytershof uit de fokkerij van Bert Van Den Branden verbeterde de Duitse amazone de tijd naar 39,55s. Landgenoot Christian Kukuk (GER) leverde een snelle ronde op Just Be Gentle (Tyson) maar tikte een balk uit de lepels.

Marc McAuley (IRL) en GRS Lady Amaro (Amaretto D Arco) finishten eveneens binnen de veertig seconden maar kregen acht strafpunten aangerekend en ook voor Malin Baryard-Johnsson (SWE), die gisteren nog de GCL op naam schreef met de Stockholm Hearts, werden twee springfouten bijgeteld in het zadel van H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof). 

Regerend Olympisch Kampioen Ben Maher (GBR) zette zijn geld in op de 10-jarige Point Break en bracht de hengstenzoon van Action-Breaker met een totaal van twaalf strafpunten naar de eindmeet. Enkel Mathieu Billot, misschien wel wat de underdog in deze selectie, kon de kaarten nog door elkaar schudden. Met de BWP ruin van Nabab de Reve, Lord de Muze wist hij als laatste foutloos af te werken en verwees Spits nog nipt naar de vierde plaats, op vier honderdsten van Thomas zijn tweede plaats!

Resultaten