Lucy Deslauriers' GP-paard Hester beëindigt sportieve carrière

Lucy Deslauriers' GP-paard Hester beëindigt sportieve carrière

De Amerikaanse springamazone Lucy Deslaurier heeft het pensioen van haar 17-jarige BWP ruin Hester (Wandor Van De Mispelaere) aangekondigd. "De afgelopen elf jaar was Hester het middelpunt van mijn wereld", schreef de amazone bij een ode aan haar toppaard op Instagram. Het duo kende hun grootste succes tijdens de CSIO5* Nations Cup in Aken vorig jaar.

Naast hun triomf in Aken boekten Deslaurier en Hester verder ook opmerkelijke overwinningen op de American Gold Cup, Hampton Classic, International Bromont, Ottawa, Spruce Meadows, en in Wellington. Het paar maakte ook deel uit van het Amerikaanse team dat in 2019 brons pakte op de Pan American Games.

Op haar Instagram pagina schreef Lucy Deslauriers het volgende:

"Alleen dankjewel zal nooit genoeg zijn, en ik weet niet of ik ooit de juiste woorden zal vinden.

De afgelopen 11 jaar was Hester het middelpunt van mijn wereld. Als 12 jaar jonge amazone had ik me nooit kunnen voorstellen wat onze nieuwe 7-jarige aanwinst voor mijn familie en mij zou betekenen. Het is nog steeds moeilijk te geloven waarvoor hij hij allemaal gezorgd heeft. Ik sprong mijn eerste 1.20m proeven met hem, mijn eerste USET finales, junior en young rider kampioenschappen, senior U.S. teams, en mijn eerste senior kampioenschap op de Pan American Games. Naast de overwinningen, medailles en andere belangrijke momenten met hem die mijn carrière tot nu toe hebben bepaald, is Hester vooral mijn reden geweest om elke dag beter te worden, mijn belangrijkste bron van vertrouwen als atleet en mijn beste vriend.

Deze sport is het meest speciaal door partnerschappen zoals die van ons. En daarmee komt de verantwoordelijkheid om te weten wanneer je moet stoppen met vragen om meer. Hester vocht voor mij en met mij, wat ik ook van hem vroeg, 11 jaar lang. Voor alles wat hij mij gegeven heeft, ben ik dankbaar dat ik hem in ruil daarvoor een gelukkig en gezond pensioen kan geven.

Ik ben zo dankbaar voor de talloze mensen die deel hebben uitgemaakt van ons avontuur samen. We hadden een machtig team achter ons staan.

En de grootste dank aan mijn vader om hem met mij te delen, in ons te geloven en ons bij elke stap te  begeleiden.

Ik heb nog steeds het grootste respect voor dit paard en voel me ongelooflijk gelukkig met alles wat hij nog steeds is.

Bedankt, Hester.

@ldeslaur heeft nu de beste leermeester van allemaal ♥️🐻"

Vanwege het volledige Equnews team wensen we Hester een heerlijk en welverdiend pensioen!

Bron: Instagram / WOS