Loewie Joppen zegeviert in 1* 1.30m van Deurne

Loewie Joppen zegeviert in 1* 1.30m van Deurne

Op de Green Valley Estate in Deurne was het vanmiddag de beurt aan de Youngster Tour-ruiters om te schitteren in de rubriek voor de vijf- en zesjarige paarden. Het podium werd er volledig bezet door de Belgische driekleur met Jens Nijs, Jan Vermeiren en Yenthe Schrijvers in de top drie. Maar ook Nederland kwam sterk voor de dag en bemachtigde een top vijf klassering. Vervolgens zorgde Loewie Joppen in de 1* 1.30m proef voor een Nederlandse overwinning. 

Loewie Joppen zorgde voor een eerste plaats in de CSI1* 1.30m rubriek. In het zadel van Candy Holiday (v. Cardento 933) snelde hij in de winnende tijd van 28,04 seconden naar de eerste plaats. Zoe Potter volgde op twee met My Lady (v. Mylord Carthago*HN) in 28,06 seconden. Lisanne van de Pasch en Jasmijn (v. Cardento) vulden het podium aan in 28,23 seconden. 

De rest van de top vijf kleurde volledig Nederlands. Wiljan Laarakkers (Invictus) werd vierde terwijl Lisanne van de Pasch (Kasjmir U) volgde op de vijfde plek. 

Tenslotte waren er nog andere Nederlandse klasseringen voor Astrid van Leeuwen (Amber 119), Larissa Bijl (Inspector) en Piet Raijmakers Jr (Clariba W Z). 

Skye Morssinkhof houdt Nederlandse eer hoog in Youngster Tour rubriek

Jens Nijs en Karmina de Nyze Z (v. Kannan) snelden in 34,84 seconden naar de overwinning in deze Youngster Tour rubriek. Jan Vermeiren en Cafeinemaes Z (v. Corico Z) volgden op een tweede plek met een tijd van 35,63 seconden. Yenthe Schrijvers en Leon Hodieza (v. Comme IL Faut 5) vervolledigden de top drie in 37,04 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Marek Maitala (Lauren) en Skye Morssinkhof (Lucky Star W). 

Klik hier voor de resultaten.