Lisa Schröder en Suze Bos schitteren. "Mijn paard helpt me ook goed met een afstand."

Lisa Schröder en Suze Bos schitteren. "Mijn paard helpt me ook goed met een afstand."

Op vrijdag werd de start gegeven van de vierde week van de KNHS indoorkampioenschappen. In de hoogste reeks werd op vrijdagavond Suze Bos gelauwerd. Eerder won Lisa Schröder.

Suze Bos en Love It (Classe HS) wonnen de 1.10m hoofdrubriek op vrijdag en verwezen daarbij Kees Frederiks met Karinda-S (Andiamo) naar de tweede plaats. De top drie van deze proef werd foutloos afgewerkt door Tessa Delger en Melodie (Aganix du Seigneur.)

Lisa Schröder scoort in 1.00m stijl

Dat belooft wat, ze moet dit jaar nog 13 worden en wint nu al haar eerste gouden medaille bij de paarden, Lisa Schröder, de dochter van niemand minder dan Gerco. Met Mama Mia Pico Bello Z, bleef ze twee rondjes mooi foutloos en kreeg ze beide rondjes 84.5 punten. Lisa vertelt dat ze nog twee pony’s rijdt en nu dus ook dit paard. “Sinds december, dankzij oom Wim, mag ik dit paard rijden en ze is echt heel braaf en helpt me ook goed met een afstand.” Lisa heeft enorm genoten van deze ereronde. Voorlopig is ze nog van plan zowel bij de pony’s als bij de paarden te blijven rijden. De gastjury’s Edwin Hogenraat en Hester Klompmaker waren ook erg te spreken over de manier waarop Lisa en haar leeftijdgenoot hun rondje sprongen, Pico Bello dus!

Springen Rijstijl Klasse 1.00 sponsored by Horseware
1. Lisa Schröder (Overijssel, Tubbergen) - Mama Mia Picobello Z (v. mr. Blue), 0/0/84.50
2. Anne Willemssen (Limburg, Meterik) - Fast Forward (v. Zidane), 0/0/80.50
3. Babette Hanse (Gelderland, Biddinghuizen) - Connor (v. Vaillant), 0/0/80.0

bron: KNHS