Lisa Nooren start met podiumplaats in Youngster Tour van Kronenberg

Lisa Nooren start met podiumplaats in Youngster Tour van Kronenberg

In De Peelbergen in Kronenberg is er vandaag een nieuwe wedstrijdweek van start gegaan. De Youngster Tour rubriek voor de zevenjarige paarden gaf gelijk het startschot van een weekend vol internationale topsport. Lisa Nooren wist er meteen een podiumplaats te scoren. 

Alexander Hufenstuhl kon rekenen op Jay (v. C-Mocca d'OR) om de overwinning binnen te slepen in deze rubriek voor de zevenjarige paarden. Het duo finishte helemaal bovenaan met de winnende tijd van 25,16 seconden. Alexander Butler en Pella Horta (v. Le Diamant Horta) volgden op twee met een tijd van 25,38 seconden. Lisa Nooren hield de Nederlandse eer hoog en snelde met Zoe K Van'T Kattenheye Z (v. Zirocco Blue VDL) in 26,54 seconden naar de derde plek. 

Tobias Luikens (Cocorico Picobello Z) zette de Nederlandse klasseringen verder met een vierde plek. Robin Carey (Luicruz) nam genoegen met een vijfde plaats. 

Tot slot waren er nog twee andere Nederlandse klasseringen voor Megan Laseur die met Kaboom (v. Kannan) naar een dertiende plek reed en met Kapitaal L (v. Cornet Obolensky) naar een veertiende plaats. 

Lars Kersten en Joost Martens beste Nederlanders in 2* 1.35m rubriek

Ook in het eerste klassement van de CSI2* 1.35m twee fasen special proef was de Nederlandse vlag te zien in het klassement. Lars Kersten (H-Cassina) klasseerde zich in de top tien met een achtste plaats. Lisa Nooren (Exception) was ook hier weer in vorm en eindigde op elf. Ruben Romp (Hanouk V) zorgde voor nog een Nederlandse top vijftien klassering. 

In het tweede klassement van deze rubriek was er een vierde plaats voor Joost Martens (Circee de La Haye). Ook waren er nog andere Nederlandse klasseringen hier voor Lars Kersten (Big Beauty Z), Caroline Devos-Poels (Jarina J) en Teddy van de Rijt (Urville Z). 

Klik hier voor de resultaten.