Lieselot Kooremans schittert in Bavel. "Ze reed heel effectief en met overzicht..."

Lieselot Kooremans schittert in Bavel. "Ze reed heel effectief en met overzicht..."

Veertien enthousiaste jeugdcombinaties waren vandaag te gast bij Ruitersportcentrum De Roosberg in Bavel voor de achtste competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Trophy 2022. De meeste deelnemers waren te bewonderen in de rubriek voor pony’s. Met een negen voor de wijze van rijden werd Lieselot Kooremans de winnares van deze rubriek.

De ervaren coach en springruiter Luc Steeghs beoordeelde de deelnemers in de piste, zijn collega Koen Leemans beoordeelde op het voorterrein de wijze van losrijden. “Jammer dat er maar zo weinig deelnemers waren”, meent Steeghs. “Ik vind dat het krijgen van feedback en tips altijd wat toevoegt, het is de keuze van de ruiter om daar wel of niet iets mee te doen. Toch was het weer een mooie dag, want het voordeel van minder deelnemers was dat we uitgebreider in contact kwamen met de deelnemers.”

Veel talent
Lieselot Kooremans won bij de pony’s over een hoogte van 1.10m. “Lieselot reed heel effectief en met overzicht, dat vind ik wel belangrijk. Ze kreeg dan ook een negen van me”, vertelt Luc Steeghs. Koen Leemans was ook onder de indruk van deze jonge amazone: “Ze is pas 12 jaar en heeft heel veel talent. Ze rijdt makkelijk naar voren op een natuurlijke manier.”


Voor Daniël Schepers was het ook een leerzame dag, want hij bracht twee paarden aan de start en was daarmee zijn eigen concurrent. Bij de junioren won Anne Coppes. “Ook zij reed met goed overzicht”, vertelt Luc Steeghs. “En lekker actief in de barrage, ze reed sympathiek rond”, vult Leemans aan.