Lieselot Kooremans en Valeria Meijer schitteren in Lier

Lieselot Kooremans en Valeria Meijer schitteren in Lier

De Carnaval Euregio draait volle toeren in het Azelhof in Lier. Op vrijdag verzekerde Rania Dindane dat de winst in eigen land bleef. De Belgische amazone, die internationaal voor Ivoorkust aan de start komt, snelde naar de 1.30m winst met Diabolique TMS Z. In de hoogste ponyrubriek domineerden de Nederlandse pony combinaties.

Samen met de zevenjarige Zangersheide-merrie, Diabolique TMS Z (Diamant de Semilly) sprong de jonge amazone, Rania Dindane naar de winst in de 1.30m rubriek. Op net geen vijf seconden verschil volgde Valeria Meijer op de tweede plaats. De Nederlandse amazone volgde met Heartbreaker in deze progressief met Joker. Het Nederlandse duo bleef nipt voor op Anaelle Alfano en Duvall (Indoctro).

Net buiten het podium volgde Lars Verschueren in het zadel van de 10-jarige Sublime van de Lindehoeve Z (Skill Z) op vier. Leen Braeckmans vervolledigde de top vijf in het zadel van de zevenjarige Conterno van 't Hof Eversem Z (Carlow van de Helle).

Nederlandse ponycombinaties schitteren!


In de hoogste pony-rubriek stonden de hindernissen 1.10/1.20m hoog gebouwd. Voor eigen publiek hield Emmy Briers de Nederlandse pony-combinaties achter zich. Briers snelde naar de winst met haar 9-jarige Qualinka (Kantjes Farhan). Op ruim één seconde volgde Lieselot Kooremans met haar Dior. Het duo scoorde eerder deze week ook al enkele plaatsen. De derde plaats in deze pony-rubriek kwam op naam van Amy Tan en Geena Lisa (Bonnie Prince Charlie). Tan wist eerder deze week al de ponyproef op woensdag te winnen.

Het paar werd opgevolgd door Mienie Vos die met Kozak voor bleef op Bethany Vos met Little Gun S.