Lieselot Kooreman en Femke Schoeman scoren in Lier!

Lieselot Kooreman en Femke Schoeman scoren in Lier!

Op zaterdag kregen de pony combinaties de aandacht bij het Azelhof. In de 1.10/1.20m hoofdrubriek sprong Apolline Vanoverberghe met Moustache naar de winst. Het paar wist over de twee fasen als enige het hout in de lepels te houden. Lieselot Kooreman en Femke Schoeman  lieten van zich horen in het Belgische Lier!

Ongeveer elf seconden sneller volgde Emmy Briers met één springfout op het podium. Briers plaatste zich met haar eigen Qualinka (Kantjes Farhan). De Nederlandse amazone, Lieselot Kooremans volgde op de derde trede van het podium.

Samen met Dior bleef de amazone, landgenote Amy Tan en Geena Lisa (Bonnie Prince Charlie) voor. De top vijf van deze hoofdrubriek werd afgewerkt door Robin Vermeir en Kristal Sparkle van het Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle).

In de 1.00m pony rubriek hield de Nederlandse amazone, Femke Schoeman de concurrentie achter zich. Op de rug van Polsburry Perry (Fox Ferry des Marronniers) verwees Schoeman, Birsen Vercammen met Valiënte (Hoppenhofs Hero) naar de tweede plaats. Witse Geysen werkte de top drie af  met onder het zadel Victor van de Groenheuvel (Quint van de Groenheuvel).

Eerder won Tyara Verheijen met Kantje's Cobra (Kantje's Ronald) de 90cm rubriek.