LGCT steekt in een nieuw jasje: "Meer aandacht en strategie voor teams in de competitie"

LGCT steekt in een nieuw jasje: "Meer aandacht en strategie voor teams in de competitie"

De 2023 Longines Global Champions Tour en GCL seizoenen werden officieel geopend. Dit zeventiende seizoen betekent ook de eerste editie van het nieuw format dat doorgevoerd wordt, dat ten goede moet komen te staan van zowel de paarden, ruiters als de toeschouwers. 

Dit zeventiende seizoen wordt een nieuw weekendformat ingevoerd, dat ten goede komt aan de paarden, ruiters en toeschouwers. Marco Danese, sportdirecteur van Global Champions legt het belang van de verandering uit: "We hebben het format van de competitie na vele jaren veranderd. Het doel van het nieuwe schema is om de dagen van de GCL en de LGCT Grand Prix te scheiden. Met beide rondes van de GCL op dezelfde dag is het doel om meer aandacht en strategie te creëren voor teams in de competitie. Het is fantastisch want het maakt het makkelijk voor de rijders, TV, media en toeschouwers zodat ze op verschillende dagen over de twee hoogtepunten kunnen praten."

Ook ruiter Ludger Beerbaum is opgezet met het nieuwe format: "Ik ben het eens met de beslissing van Global Champions om de League en de Grand Prix op verschillende dagen te scheiden. Het maakt het voor het publiek ook zo makkelijk te begrijpen en te volgen. Het creëren van twee sporthoogtepunten vind ik een goed idee."

Over de aftrap van het LGCT seizoen, zei de winnaar van de LGCT Grand Prix van Doha van vorig jaar, Ludger Beerbaum: "Ik kom al sinds dag één naar dit evenement in Doha en kijk er elk jaar naar uit om terug te komen. Het is echt een unieke locatie, alle paarden komen hier graag, het heeft geweldige faciliteiten die state of the art zijn. Het is gewoon wereldklasse en dat is de reden waarom we allemaal elk jaar graag terugkomen. Het is eenvoudig, het is een geweldige plek om wedstrijden te rijden.

"Je hebt hier de beste combinaties van paarden en ruiters, dus spannende sport is gegarandeerd. Ik zou graag herhalen wat ik vorig jaar deed, maar het zal moeilijk worden met het niveau van de concurrentie hier."

Bron&foto: GCL